Kaluđerović: Đukanovićeva najava "krvne osvete" je očajnički pokušaj da kreira tenzije

"Sigurna sam da je naše društvo dovoljno demokratski zrelo i da neće nasjesti na Đukanovićeve provokacije"

14767 pregleda 32 reakcija 32 komentar(a)
Kaluđerović, Foto: SNP
Kaluđerović, Foto: SNP

Najava "krvne osvete" bivšeg predsjednika države, vlade i Demokratske partije socijalista (DPS) Mila Đukanovića nije ništa drugo nego očajnički pokušaj da iskreira tenzije ne bi li tako prebacio fokus sa borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije na neke druge stvari, saopštila je poslanica Socijalističke narodne partije (SNP) Slađana Kaluđerović.

Ona je istakla da Đukanović, "kako se steže obruč oko njega i približava čas kad će pravda zakucati i na njegova vrata", ponovo prijeti sukobima i nemirima.

"Nijedan pojedinac, ma kako se zvao, ne može biti iznad zakona i zato pozivam nadležne pravosudne organe da ispitaju da li u Đukanovićevom nastupu ima elemenata krivičnih djela izazivanja nacionalne, rasne i vjerske mržnje, razdora ili netrpeljivosti, odnosno izazivanja panike i nereda. Sigurna sam da je naše društvo dovoljno demokratski zrelo i da neće nasjesti na Đukanovićeve provokacije, iako se pokazalo da su mir, stabilnost i vladavina prava kost u grlu bivšeg lidera DPS-a koji na sve načine pokušava da destabilizuje Crnu Goru ne bi li na taj način izbjegao odgovornost za višedecenijsku pljačku države. Vuk dlaku mijenja, ali ćud nikad", navela je Kaluđerović.

Bonus video: