Huter: Đukanović pozvao na čuvanje ljudskog dostojanstva i prestanak satanizacije političkih neistomišljenika

Poslanik DPS-a rekao da zabrinjava reakcija Višeg državnog tužilaštva

9876 pregleda 45 reakcija 44 komentar(a)
Huter, Foto: DPS
Huter, Foto: DPS

Poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) Oskar Huter kaže da je bivši predsjednik te stranke i države Milo Đukanović isključivo pozivao na čuvanje ljudskog dostojanstva i prestanak satanizacije političkih neistomišljenika.

"Vijesti" su danas objavile da Više državno tužilaštvo u Podgorici ispituje da li u poruci Đukanovića o tome da bi posljednja hapšenja nekadašnjih i sadašnjih visokih državnih funkcionera mogla rezultirati osvetama, ima elemenata krivičnog djela.

"Reakcija dijela medija, parapolitičkog NVO sektora i parlamentarne većine u odnosu na izjave bivšeg predśednika Đukanovića predstavljaju svjesnu zlonamjernu interpretaciju njegovih riječi sa ciljem nastavka crtanja mete što bi u finalu trebalo da dovede do njegovog procesuiranja. Po ustaljenoj matrici, tabloidi nastavljaju da pišu optužnice i progone političke neistomišljenike kako bi se sa njima obračunavali po svakoj cijenu. Ono što ipak više brine je reakcija Višeg tužilaštva koja pokazuje da tužilaštvo u cjelini, umjesto po pozitivno-pravnom zakonodavstvu, nastavlja da postupa po naslovnicama žute štampe", saopštio je Huter.

"I baš kao što Novović ne vidi ništa sporno u desetinama krivičnih djela koja su očigledna a počinjena u prethodne tri godine, tako i Više tužilaštvo očigledno zaboravlja na izjave Andrije Mandića koji je pozivao ratne drugove da otkopaju oružje i na Milana Kneževića koji je pozivao da se zapali Skupština Crne Gore. Ovakvo postupanje ipak neće zamagliti suštinu Đukanovićevih riječi koji je isključivo pozivao na čuvanje ljudskog dostojanstva i prestanak satanizacije političkih neistomišljenika", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: