URA: Crna Gora mora imati jasan i nedvosmislen stav o Rezoluciji o Srebrenici

"URA osuđuje sve genocide i zločine, bez obzira nad kime su počinjeni, bilo da se radi o regionu ili svijetu", navode iz ove političke partije

3175 pregleda 6 komentar(a)
Foto: Građanski pokret URA
Foto: Građanski pokret URA

U slučajevima kada se u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija raspravlja o Nacrtu rezolucije o genocidu u Srebrenici i kada Crna Gora treba da glasa, moramo imati jasan i nedvosmislen stav o tome, poručili su iz Građanskog pokreta URA i dodali da Vlada koju treba ubjeđivati da se u Srebrenici desio genocid ne treba da postoji.

Iz URE su u saopštenju dostavljenom medijima naveli da se ovdje radi o vrjednosnom sudu i opredjeljenju vlade i države Crne Gore, osudi jedne zločinačke politike, a ne cijelog jednog naroda.

"URA je okrenuta budućnosti, ali u slučajevima kada se u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija raspravlja o Nacrtu rezolucije o genocidu u Srebrenici i kada Crna Gora treba da glasa, moramo imati jasan i nedvosmislen stav o tome. URA osuđuje sve genocide i zločine, bez obzira nad kime su počinjeni, bilo da se radi o regionu ili svijetu", navode iz ove političke partije.

Oni su podsjetili da su 43. Vlada na čelu sa Dritanom Abazovićem, ali i sve prethodne u kojima nijesu participirali, imale kontinuitet odluka u vezi sa genocidom koji se desio u Srebrenici i da su predstavnici Abazovićeve vlade učestvovali u obilježavanju godišnjice genocida u Potočarima, čime su žrtvama, kako kažu, odavali posebnu počast.

"Poštujemo sve apele, pozive i inicijative koje dolaze iz različitih djelova javnosti. Ali ako na ovu vladu treba da apelujemo zbog ovakvih stvari, onda svi kao društvo treba dobro da se zabrinemo. Vidjeli smo i prije par dana da premijer Spajić nema stav o genocidu u Srebrenici, što je posebno zabrinjavajuće", zaključili su iz Građanskog pokreta URA.

Bonus video: