Avdić: Spajić da prihvati konsporzorstvo rezolucije o Srebrenici

“Nadamo se da nećete ostati imuni na ovu inicijativu, kao ni prema svim dosadašnjim koje su vam uputile sve društveno-političke organizacije i građani Crne Gore”, rekao je predsjednik SO Rožaje

3849 pregleda 16 komentar(a)
Avdić, Foto: Bošnjačka stranka
Avdić, Foto: Bošnjačka stranka

Predsjednik Skupšine opštine (SO) Rožaje Almir Avdić pozvao je premijera Milojka Spajića da prihvati kosponzorstvo Rezolucije Ujedinjenih nacija o genocidu u Srebrenici i na taj način se, u ime Crne Gore i njenih građana, jasno opredijeli prema istini i pravdi.

Avdić je, u obraćanju Spajiću, ukazao da se u Generalnoj skupštini UN-a uskoro očekuje izjašnjavanje o Rezoluciji o genocidu u Srebrenici, a da još nema zvaničnog stava Vlade Crne Gore o kosponzorstvu predloga Rezolucije, uprkos apelima istaknutih pojedinaca, velikog broja nevladinih organizacija, političkih subjekata i šire javnosti.

“Pozivamo Vas da prihvatite kosponzorstvo rezolucije, kako bi se u ime Crne Gore i njenih građana, jasno opredijelili prema istini i pravdi, kao i zbog moralnih i etičkih vrijednosti kojima naše društvo teži”, naveo je Avdić.

Kako je istakao, Crna Gora treba da ostane na kursu evropskih integracija i usklađenog političkog djelovanja sa zemljama članicama Evropske unije.

Avdiće je rekao da su ovu inicijativu usaglasili na održanom Kolegijumu predsjednika SO, na kojem su prisustvovali svi konstituenti u lokalnom parlamentu, kao i uz podršku predsjednika Opštine Rožaje.

“Nadamo se da nećete ostati imuni na ovu inicijativu, kao ni prema svim dosadašnjim koje su vam uputile sve društveno-političke organizacije i građani Crne Gore”, navodi se u obraćanju.

Avdić je podsjetio da je SO Rožaje, slijedeći preporuke Rezolucije o genocidu u Srebrenici, koju je usvojila Skupština Crne Gore 2021. godine, usvojila Odluku o obilježavanju 11. jula kao Dana genocida u Srebrenici.

Bonus video: