NSD: U Dragovoj Luci asfaltirano 40 putnih pravaca i osvijetljene ulice, navodi Perovića ne odražavaju pravu sliku

Ističu da je svima poznat problem sakupljanja vode u Relejskoj ulici koji je riješen u saradnji sa Vodovodom

5855 pregleda 22 reakcija 9 komentar(a)
Foto: NSD
Foto: NSD

Nikšički odbor Nove srpske demokratije (NSD) saopštio je da navodi odbornika Evropskog tima za Nikšić Rajka Perovića o brojnim problemima u naselju Dragova Luka ne odražavaju pravu sliku, niti se lokalnoj vlasti može spočitati nebriga prema ovoj mjesnoj zajednici.

Iz NSD Nikšić kažu da Perović za svoje tvrdnje nije priložio niti jedan dokaz, što navodi na to da je u pitanju obično politikanstvo.

"Dovoljno je navesti da je u ovom naselju asfaltirano gotovo 40 putnih pravaca, odnosno preko 5,5 kilometara m puteva, među kojima svakako treba izdvojiti Široku ulicu. Projektom Široke ulice sa urađenom atmosferskom kanalizacijom, trotoarom, rasvjetom i signalizacijom, riješen je gorući problem vozača i pješaka. Znamo kako su izgledale ulice u toj mjesnoj zajednici tokom dugogodišnje vladavine bivšeg režima i naši sugrađani dobro znaju da ni najiskusniji vozači nisu uspjevali da sačuvaju vozila i zaobiđu rupe kojih je bilo na svakom koraku. Osim 5,5 kilometara novog asfalta, dodatno je nasuto i preko preko dva kilometra pravaca", piše u reagovanju.

Ističu da je svima poznat problem sakupljanja vode u Relejskoj ulici koji je riješen u saradnji sa Vodovodom.

"Za ove radove na saobraćajnoj infrastrukturi, Opština je uložila preko milion eura. Svi građani Nikšića, a posebno mještani Dragove Luke svakodnevno svjedoče da je stanje infrastrukture daleko bolje nego što je to bilo za vrijeme naših odnarođenih prethodnika. Tu je naravno i projekat javne rasvjete koji će uskoro biti kompletiran, čime će naš grad dobiti kvalitetno osvjetljenje duž svih saobraćajnica, po najvišim evropskim standardima energetske efikasnosti što omogućava uštedu novca građana Nikšića".

Dodaju da se ovih dana završavaju radovi na zapadnoj tribini gradskog stadiona, koja je, tvrde, zbog grešaka prethodne vlasti već dugo kasnila.

"Ovim projektom će svi građani dobiti priliku da u najboljim uslovima prate sportske događaje i manifestacije, dok će fudbaleri Sutjeske konačno imati uslove kakve zaslužuju", rekli su iz NSD.

Naveli su i da je Opština obezbijedila 625.000 eura za projekat izgradnje fekalne/kanalizacione mreže za četiri naselja, među kojima je i Dragova Luka.

"Sve navedeno, a i mnogo toga drugog, govori da se u Dragovoj Luci radi i da Opština ulaže napore kako bi ovo, ali i sva druga nikšićka naselja dobila uslove kakve su odavno zaslužili. Uz saopštenje dostavljamo i fotografiju kako Dragova Luka izgleda u večernjim satima, a građani će se sami sjetiti kako je izgledala do prije par godina kada je Opštinom upravljao DPS, kao i kako su sistematski i strateški uništavali ovo naselje zbog toga što su se mještani Dragove Luke prvi u Nikšiću usprotivili njihovoj odnarođenoj vladavini", zaključili su u reagovanju.

Bonus video: