DPS: Funkcioneri PES-a da se fokusiraju da govore istinu

"Žalosno je da je PES u svojim relativizacijama i trulim kompromisima koje prave sa Vučićevom političkom poslugom u Crnoj Gori, spreman baš na sve, pa je u svoju prljavu političku igru nedavno uvukao priču o Srebrenici i gorivu, citirajući Karadžićevog intimusa, zbog čega su od Majki Srebrenice, takođe dobili odgovor baš kakav zaslužuju i koji ih je, bar se nadamo, malo posramio"

5367 pregleda 28 reakcija 28 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

Demokratska partija socijalista (DPS) saopštila je da je javnost ovih dana imala priliku da upozna pravo lice Pokreta Evropa sad (EPS), te da su funkcioneri njihovi funkcioneri "uhvaćeni u lažima i obmanama".

Iz DPS-a navode i da umjesto da funkcioneri PES-a upute izvinjenje javnosti, "oni napadima na DPS pokušavaju da skrenu pažnju sa činjenice da su dobili diplomatski šamar" iz Stejt departmenta u vidu demantija da Sjedinjene Države posreduju u predaji dva amandmana Vlade Crne Gore na tekst Rezolucije o Srebrenici.

"Žalosno je da je PES u svojim relativizacijama i trulim kompromisima koje prave sa Vučićevom političkom poslugom u Crnoj Gori, spreman baš na sve, pa je u svoju prljavu političku igru nedavno uvukao priču o Srebrenici i gorivu, citirajući Karadžićevog intimusa, zbog čega su od Majki Srebrenice, takođe dobili odgovor baš kakav zaslužuju i koji ih je, bar se nadamo, malo posramio. Primjećujemo da PES sve češće pokazuje zavidan nivo frustracije Demokratskom partijom socijalista, i to samo zato, što je Demokratska partija socijalista kako njima, tako i svima koji su došli na vlast nakon avgusta 2020. godine, jasno zadala pravac kojim država, tada lider u regionu, mora da se kreće kako bi taj status zadržala", saopšteno je iz DPS-a.

Taj pravac, dodaju "očigledno, nije prirodni put PES-a, jer se kosi i sa njihovim ličnim uvjerenjima, ali i sa zvaničnom politikom onih čije interese zastupaju".

"Ubuduće, dobronamjerno sugerišemo PES-u da se njihovi funkcioneri fokusiraju da govore istinu. Ukoliko se pokaže da im je mitomanija jedina ideologija, onda su u velikom problemu, posebno što su vlast dobili na obećanjima koja prijete da se pretvore u obične prevarantske pamflete", zaključuje se u saopštenju DPS-a.

Bonus video: