Dajković: Pozivam srpske partije da uskrate podršku Vladi

"Biti dio Vlade ili podgoričkog Parlamenta sa partijom koja je spremna da breme užasne riječi kakva je genocid stavi na leđa naroda kom pripadam - smatram nepodnošljivim"

6477 pregleda 117 reakcija 51 komentar(a)
Dajković, Foto: Slobodna Crna Gora
Dajković, Foto: Slobodna Crna Gora

Pozivam druge srpske partije da uskrate podršku Vladi, podgoričkom Parlamentu i drugim lokalnim vlastima kako bi sačuvali obraz u ovim užasnim vremenima, saopštio je predsjednik Slobodne Crne Gore Vladislav Dajković.

"Tužnim srcem sam primio informaciju premijera Crne Gore Milojka Spajića da će zvanična Crna Gora glasati za 'Rezoluciju o Srebrenici'. To znači da će žig genocidnog naroda nositi i naša djeca i unuci koja Bogu i narodu ništa nisu zgriješila. Milojko Spajić je bez sumnje talentovan ekonomista, ali zahvaljujući njegovoj Vladi će naša djeca sjutra u školi čitati da pripadaju genocidnom narodu", navodi se u saopštenju.

"Biti dio Vlade ili podgoričkog Parlamenta sa partijom koja je spremna da breme užasne riječi kakva je genocid stavi na leđa naroda kom pripadam - smatram nepodnošljivim", kazao je Dajković.

"Šta god da odluče druge srpske partije u Crnoj Gori, oni su moja braća i saborci, a ja znam šta mi je činiti u okviru vlasti u Glavnom gradu nakon te zvanične odluke u UN koju očekujemo za par dana", zaključio je.

Bonus video: