Radulović: Budva je zvučala kao najjeftinija kafana, krajnje je vrijeme da se ovakvom ponašanju stane na kraj

"Da se preduzmu zakonske mjere i konačno uvede komunalni red u kasnim noćnim (ranim jutarnjim!) satima, u našoj 'prijestonici turizma' i finalistkinjinji za prijestonicu kulture"

4272 pregleda 50 reakcija 38 komentar(a)
Budva (ilustracija), Foto: Vuk Lajović
Budva (ilustracija), Foto: Vuk Lajović

Dok se hvalimo brojem turista u Budvi, kao da se trudimo da ponesu što ružnije utiske, saopštila je danas Sandra Radulović, kandidatkinja za odbornicu liste "Čist izbor - Petar Odžić - SDP, SD, LP i Građani" na lokalnim izborima u Budvi zakazanim za 26. maj.

"Upravo sinoć, ili bolje reći jutros - do pisanja ovih redova u četiri sata ujutru, naš grad je zvučao ne kao diskoteka na otvorenom, već kao, po atmosferi, najjeftinija kafana, sa upravo takvom muzikom. Pa i da je najrafiniranija...zar je vrijeme..?", istakla je Radulović u saopštenju koje je dostavila Socijaldemokratska partija (SDP)

Ona je dodala da je krajnje vrijeme da se ovakvom ponašanju stane na kraj.

"Da se preduzmu zakonske mjere i konačno uvede komunalni red u kasnim noćnim (ranim jutarnjim!) satima, u našoj 'prijestonici turizma' i finalistkinjinji za prijestonicu kulture. Uzalud su bili napori dvočlane 'grupe' pripadnika bezbjednosti da obuzdaju i utišaju mlade i muziku na 'Medicinijadi' u sred 'Slovenske plaže'. Trajalo je dok im 'ne vide leđa'. 'Medicinijada...budući doktori'.. s ironijom, ali i s pravom je prokomentarisao jedan od njih", rekla je Radulović.

Ona je poručila da ni mladi nisu krivi.

"Došli su da se provedu, da se opuste, da proslave, i razumljivo je da im treba oduška. Dozvoljeno im je da to bude na otvorenom, i to tako traje godinama. Nedostak adekvatnih zatvorenih prostora za ovakve i slične svrhe, zvučno izolovanih da ne remete ili, s obzirom na 'sitne sate', terorišu građane i turiste, problem je koji se hitno mora riješiti, u korist svih, kako bi jedni mogli mirno spavati, a drugi, bez opravdanih obilazaka i opomena službe bezbjednosti, mirno uživati. Ako to promptno ne uradimo, i uvedemo komunalni red koji se mora striktno poštovati, i, u protivnom, rigorozno kažnjavati, kraljica Mediterana će i dalje osvitati uz neprimjerene zvuke, koji samo mogu štetiti turističkom ugledu, koji moramo gajiti", kazala je Radulović.

Bonus video: