Bajraktari: Ulcinj je isuviše ozbiljna stvar da bi se prepustila u ruke ovakvim iskompleksiranim ljudima loših namjera

On je reagovao na konferenciju za medije koju su zajednički organizovali lider Force Genci Nimanbegu i predsjednik Demokratske partije (DP) Fatmir Đeka, na kojoj je saopšteno da Koalicija "Za novi početak URA, DP, SD, SDP i AA", više ne postoji ni formalno

7865 pregleda 90 reakcija 9 komentar(a)
Barjaktari, Foto: GP URA
Barjaktari, Foto: GP URA

Nakon jučerašnje konferencije za medije još smo uvjereniji u stavu da je grad isuviše ozbiljna stvar da bi se prepustila u ruke ovakvim iskompleksiranim ljudima loših namjera, saopštio je predsjednik Opštine Ulcinj i predsjednik opštinskog odbora GP URA u Ulcinju Omer Bajraktari.

On je reagovao na konferenciju za medije koju su juče zajednički organizovali lider Force Genci Nimanbegu i predsjednik Demokratske partije (DP) Fatmir Đeka, na kojoj je saopšteno da Koalicija "Za novi početak URA, DP, SD, SDP i AA", više ne postoji ni formalno.

Prije njih, to su u zajedničkom saopštenju potvrdili i predsjednici opštinskog odbora Socijaldemokrata (SD) i Socijaldemokratske partije (SDP), Ćazim Hodžić i Naser Resulbegović.

Razlog cijepanja koalicije, koja je na izborima 2022. osvojila najviše manadata u Skupštini, jeste tajni sporazum koji su URA i AA, zaključile sa opoziconom DUA bez znanja i saglasnosti koalicionih partnera.

Vlast u Ulcinju formirale su prije dvije godine koalicija “Za novi početak” i Forca.

"Zanimljivo je bilo čuti aktere presa oko političke situacije u Ulcinju sa toliko neistinitih i licemjernih konstatacija. Prvo im se zahvaljujem što su potvrdili da po njima davno ne postoji koalicija Za novi početak već samo Albanska alijansa i URA, SD, SDP i AA, jer tako nastupaju već izvjesno vrijeme i tako je na primjer lider Force već neko vrijeme tajno i iza leđa pregovarao sa drugim albanskim partijama o priključenju lokalnoj vlasti što znači izbacivanju ili marginalizaciji nas i drugih partija. To se poštovani Genci zove kršenje sporazuma iza leđa i to već u martu mjesecu. To vam isto liči na čuveni koalicioni odnos koji imate sa Demokratskim frontom, prvo ste potpisali sa njima sporazum pa ste dan kasnije rekli da niste vi, treći dan ste već tražili funkcije od istog, a nakon toga kritikovali sve okolo pa i vaše partnere i tako redom. Principijelno onako kako samo vi znate. U trenutku kada se odvijaju radovi na najvećim infrastrukturnim objektima u Ulcinju koji će unaprijediti život svih građana i ulcinjski turizam, kada se radi ono što se decenijama odlagalo samo zbog pokušaja ugrađivanja i korupcije, g. Nimanbegu nas optužuje da 'ugrožavamo funkcionisanje grada pred sezonu'", navodi se u saopštenju koje je dostavio opštinski odbor GP URA Ulcinj.

Bajraktari je istakao da "tako nešto može izreći samo čovjek koji u posljednje dvije godine nije boravio u Ulcinju".

Da je pročitao objave na Facebooku, a ne samo politički i sa inatom prelistao, vjerovatno bi znao da smo pripreme za turističku sezonu počeli već u septembru. I naravno dobro je što je konačno pomenuo i otvorene ulice i odgovornost, rečeno je i predsjedniku parlamenta da je bolje za Vas da tu raspravu otvorite u vašoj partiji, jer su tu svi akteri toga. Mnogo je toga urađeno za ove dvije godine, neke stvari imaju i istorijski kontekst i to je na ponos svih građana. Povjerenje koji građani sad imaju u instituciju opštine je nešto što mene najviše raduje i naravno da ova opština izlazi u susret i svima je na ponos. Našim rezultatima se ne bi postiđela bilo koja druga opština, jer današnje investicije u gradu iznose 100 miliona eura. Kada je riječ o tenderima mogli ste da ih otvorite jer ste dva puta imali mjesto predsjednika opštine, ali ste se bavili ličnim interesima i doveli opštinu do propasti. Tako da ste vi, poštovana gospodo, mnogo, mnogo dužni ovom gradu i njegovim građanima, koji su se odavno uvjerili u vašu stručnost", dodao je.

On je kazao da su svjedočili tome i od nekih Nimanbeguovih kadrova koji, kako kaže Bajraktari, nisu uspjeli da prošlog ljeta organizuju festival kulture u Starom gradu, po prvi put nakon više od 30 godina.

"A koji se održavao čak i u vrijeme kada su oko nas bijesnili ratni sukobi. Ili je možda ispravan način rada predsjednika Skupštine koji ne saziva sjednice lokalnog parlamenta i drži u fioci niz predloga odluka koje je predložila izvršna vlast? Među njima i odluku o grantu za Opštinu Ulcinj od čak šest miliona eura!? To što se gradu čini ogromna šteta ne nervira mnogo g. Nimanbegua, jer valjda tako on zamišlja 'trend konsolidacije' Ulcinja", zaključio je Bajraktari.

Bonus video: