Članovima Pregovaračkog tima za pristupanje EU naknade od skoro 400 eura

Naknade će dobijati za svaki mjesec u kom je održan sastanak. Nije poznato koliko članova broji Pregovarački tim

14830 pregleda 5 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Vlada je na današnjoj sjednici donijela odluku da članovima i sekretaru Pregovaračkog tima za vođenje pregovora o pristupanju Crne Gore Evropskoj uniji isplaćuje naknadu od 40 odsto prosječne bruto zarade u Crnoj Gori u prethodnoj godini, odnosno po 394,8 eura za mjesec u kojem su imali sastanke.

Prema podacima Monstata, prosječna bruto zarada u Crnoj Gori u prošloj godini iznosila je 987 eura (prosječna neto zarada bila je 792 eura).

"Glavnom pregovaraču, članovima Pregovaračkog tima zaduženim za klastere - grupu poglavlja pregovora pravne tekovine Evropske unije, generalnim direktorima direktorata u Ministarstvu evropskih poslova koje odredi ministar evropskih poslova u sastav Pregovaračkog tima i sekretaru Pregovaračkog tima pripada naknada za rad za mjesec u kojem je održan sastanak Pregovaračkog tima u neto iznosu od 40 odsto prosječne bruto zarade u Crnoj Gori u prethodnoj godini prema podacima organa uprave nadležnog za poslove statistike«, navodi se u Odluci o visini naknade članovima i sekretaru Pregovaračkog tima za vođenje o pristupanju Crne Gore EU.

Odluka je, kako se navodi, donijeta na osnovu člana 13 Odluke o uspostavljanju strukture za pregovore o pristupanju Crne Gore EU.

Sastav i broj članova Pregovaračkog tima nije poznat.

Odluka o uspostavljanju strukture za pregovore donijeta je u decembru prošle godine.

U članu 13 piše da glavnom pregovaraču, članovima Pregovaračkog tima zaduženim za klastere, generalnim direktorima direktorata u Ministarstvu evropskih poslova koje odredi ministar evropskih poslova u sastav Pregovaračkog tima i sekretaru Pregovaračkog tima pripada naknada za rad u Pregovaračkom timu. Visina naknade utvrđuje se posebnom odlukom Vlade.

Bonus video: