Spajić: Penzije su sigurne, a druga obećanja će biti realizovana u predviđenim rokovima

"Jedino ako odstranimo buku dnevne politike i bavimo se temama koje su zauvijek relevantne možemo biti dobri preci", poručio je Spajić.

32484 pregleda 85 reakcija 86 komentar(a)
Milojko Spajić, Foto: Đorđe Cmiljanić/Vlada Crne Gore
Milojko Spajić, Foto: Đorđe Cmiljanić/Vlada Crne Gore

Penzije građana su sigurne, a druga obećanja će biti realizovana u predviđenim rokovima, poručio je premijer Milojko Spajić u svom govoru na prijemu povodom Dana nezavisnosti koji se održava u Vili "Gorica".

"Vladavina prava treba da postane naš standard... Na tom planu su donijete odluke koje su rezultirale napredovanjem u pregovaračkim poglavljima 23 i 24. Zahvaljujući takvoj Crnoj Gori, već u junu očekujemo pozitivan IBAR", istakao je Spajić i dodao da je tako stvorena nova nada za evropsku perspektivu Crne Gora, a da je to ujedno i nada za cijeli region.

"Ideja evropejizma na vraća na velika vrata. Čak i kod onih koji su počeli da gube vjeru u evropsku perspektivu. Stoga se svojim djelovanjem na regionalnom planu iznova potvrđujemo kao podrška našim najbližim susjedima da prevazilaze prošlost i sa vjerom gledaju u zajedničku evropsku budućnost napretka", ocijenio je.

Nabrajajući rezultate svoje vlade, premijer je, kazao da su postignuti zapaženi rezultati na planu stvaranju uslova za unapređenje saobraćajne infrastrukture.

"Svih 14 dionica autoputeva i brzih cesti su u fazi pripreme za realizaciju. Izgradnja dionice autoputa Mateševo-Andrijevica počeće skoro godinu i po dana ranije nego što je planirano", kazao je premijer i podsjetio da je i za rekonstrukciju željeznice obezbjeđeno preko 100 miliona bespovratne pomoći iz Evropske unije.

"U samo dva mjeseca mandata stvorili smo uslove za povećanje minimalne penzije na 450 eura, i to za 74 hiljade naših građana, dok je nedavnom odlukom Vlade omogućeno rješavanje pitanja srazmjernih penzionera, kako bi i ovi naši sugrađani već početkom naredne godine dobili uvećane penzije", istakao je Spajić

"Jedino ako odstranimo buku dnevne politike i bavimo se temama koje su zauvijek relevantne možemo biti dobri preci", poručio je on.

Spajić je govor zaključio uvjerenjem da su "rezultati iza nas sjajni, a oni pred nama još bolji".

Bonus video: