Budvanski izbori stigli do Brisela: Evo ko ima najveću podršku

U sprovođenju lokalnih politika URA će se zalagati za određene principe koji su se već pokazali izuzetno funkcionalni u mnogim evropskim gradovima, poput urbanog planiranja, ideja vezanih za javni transport, očuvanja prirodnih dobara kao i razvijanje solarnih gradova za koji Budva ima izuzetne prirodne potencijale zbog više od 250 sunčanih dana tokom godine

30210 pregleda 198 reakcija 0 komentar(a)
Foto: GP URA
Foto: GP URA

U Briselu se priča o lokalnim izborima u Budvi i evropski poslanici, kao i visoki zvaničnici već se opredjeljuju kome daju svoju bezrezervnu podršku.

Dugogodišnji ministar vanjskih poslova Finske, Peka Havisto, podržao je Blaža Rađenovića i listu URE na lokalnim izborima u Budvi.

“Poznajem dobro vašu zemlju i mnogo puta sam boravio u njoj. Sada, u Budvi, birajte DRUGAČIJE, birajte hrabrost. Šaljem pozdrave svim glasačima u Crnoj Gori”, izjavio je doskorašnji šef diplomatije Finske.

Peka Havisto je od 2019. do 2023. godine bio šef diplomatije Finske, dok je na poslednjim izborima za predsjednika te skandinavske zemlje osvojio 49% glasova. Prepoznat je kao jedan od najistaknutijih promotera Zelenih Evrope i jedan od najuticajnijih skandinavskih političara u Briselu. URA je član velike evropske porodice Zelenih i prva je opoziciona partija u nezavisnoj Crnoj Gori koja je dobila takav status.

Pored Havista, listi URA pod rednim brojem 7 podršku su dali i generalna sekretarka Zelenih Evrope, Italijanka Benedeta de Marte, danski poslanik i vodeći zeleni kandidat za predstojeće evropske izbore u toj državi, član predsjedništva Zelenih, Rasmus Nordkvist, kao i mnogi drugi evropski poslanici.

“Glasajte za URU i Blaža Rađenovića i sa hrabrošću i snagom gradite DRUGAČIJU Budvu. Pozdrav svima iz Brisela, sa našeg izbornog skupa za evropske izbore. Srećno”, izjavila je generalna sekretarka Zelenih Evrope.

Rađenović se zahvalio na pruženoj snažnoj podršci i kazao da je počastvovan da se politika URA prepoznaje i vrednuje u Briselu.

“Siguran sam da ćemo nakon 26. maja biti stožer nove poštene vlasti u Budvi. Iskoristićemo podršku koja je stigla da Budvu promovišemo širom Starog kontinenta, te ćemo naš grad staviti na evropsku mapu. DRUGAČIJA Budva je očekivanje naših građana i međunarodnih partnera. Vrijeme je da uđemo u sigurnu luku i da iskoristimo otvorena vrata Brisela da uradimo velike stvari za Budvu”, zaključio je nosilac liste URA, Blažo Rađenović.

GP URA Budva
foto: GP URA

U sprovođenju lokalnih politika URA će se zalagati za određene principe koji su se već pokazali izuzetno funkcionalni u mnogim evropskim gradovima, poput urbanog planiranja, ideja vezanih za javni transport, očuvanja prirodnih dobara kao i razvijanje solarnih gradova za koji Budva ima izuzetne prirodne potencijale zbog više od 250 sunčanih dana tokom godine.

Naši odbornici su i članovi mreže evropskih odbornika širom kontinenta koji zajednički rade na strategijama razvoja lokalnih javnih politika. U praksi, to znači da će budući odbornici u budvanskom parlamentu ispred URE imati intenzivnu komunikaciju i koristiti najbolja iskustva svojih kolega koji već vrše vlast u gradovima poput *Berlina, Liona, Valensije, Kopenhagena, Barselone, Insbruka, Zagreba, Genta, Strazbura, Budimpešte* i brojnim drugim razvijenim evropskim metropolama.