Rakčević odgovorio DPS-u: Živite u paranoji, jer mislite da Vas narod prati

„Stotine hiljada kvadratnih metara „Marka Radovića“ ste (po cijeni od 80 feninga/m2) poklonili „Čelebiću“, pola miliona kvadrata KAP-a dali ste „Unipromu“, a sa tri vrijedna hotela i kampom ste velikodušno častili „Normal company“, koji je samo kamp prodao duplo više nego što je sve zajedno i kupio. Sada ste im dali i FK „Budućnost“, da se zanimaju
13 komentar(a)
Luka Rakčević, Foto: URA
Luka Rakčević, Foto: URA
Ažurirano: 23.06.2017. 14:19h

Ako je grijeh to što je naša porodica, u drugoj polovini prošlog vijeka, ustupila na desetine hiljada kvadratnih metara svoje zemlje da bi se na njoj gradili stambeni objekti, škole i ostala infrastruktura današnjeg Bloka V - onda priznajem, krivi smo. Ali, za razliku od Vas, koji ste trajno devastirali Podgoricu, ugasili fabrike i opljačkali vrijednu imovinu, prijateljima podijelili najljepše gradske parcele i renomirane hotele, te sve podredili ličnim interesima, ponosan sam na djelovanje svojih predaka i njihovo aktivno učešće u odbrani i građenju ovog grada, kao i stvaranju vrijednog nasljedstva sa kojim se Vi danas neodgovorno kockate, poručio je odbornik Građanskog pokreta URA Luka Rakčević.

Rakčević je ukazao da je „ljubav funkcionera DPS-a prema Podgorici vidljiva na svakom koraku“, kao i da su pravosnažne krivične presude za pola članova Glavnog odbora „najbolji pokazatelj njihove stručnosti i dobronamjernosti“.

„Stotine hiljada kvadratnih metara „Marka Radovića“ ste (po cijeni od 80 feninga/m2) poklonili „Čelebiću“, pola miliona kvadrata KAP-a dali ste „Unipromu“, a sa tri vrijedna hotela i kampom ste velikodušno častili „Normal company“, koji je samo kamp prodao duplo više nego što je sve zajedno i kupio. Sada ste im dali i FK „Budućnost“, da se zanimaju, jer je raniji krizni menadžment prijatelja „Čelebića“, skupo koštao mnoge podgoričke fasade. Danas gasite i rasprodajete Duvanski kombinat, koji je sa desetina hiljada radnika i kooperanata spao na svega 11 zaposlenih, dok Vam predstavnike investitora policija hvata u švercerskim pohodima. U istom onom švercu, koji ste sami vodili tokom devedesetih godina“, podsjetio je Rakčević.

Rakčević je istakao da „oni mnogobrojni građani Podgorice, kojima se na godišnjem nivou isplati preko dva miliona eura za jednokratna socijalna davanja i javnu kuhinju, a kojima lokalna uprava podiže poreze, takse i izmšlja nove namete, najbolje osjećaju vanvremensko vizionarstvo lokalnih vođa“.

„Dok Vi zapošljavate na stotine partijskih vojnika, bespovratno uništavate prostor i betonirate zelene površine, dižete tenzije istorijskim kontroverzama i spomenicima da bi skrenuli pažnju sa povećanja cijene vode, dupliranja lokalnih komunalnih taksa, te uvođenja komunalnog doprionosa i komunalne naknade. Jedina je muka što živite u kolektivnoj paranoji, pa mislite da Vas građani i dalje prate. Međutim, lokalni izbori su blizu, pa će biti prilike da svi sumiramo učinke Vašeg štetnog djelovanja“, zaključio je Rakčević.

Bonus video: