Đukanović – Fišer Kam: Tradicionalno prijateljstvo jačati kroz konkretne oblike saradnje

U saopštenju se dodaje da je Fišer-Kam zahvalila Đukanoviću na prijemu, i uz saglasnost sa njegovim ocjenama istakla zadovoljstvo i dobrim odnosima, i još većim potencijalima za unapređenje saradnje
0 komentar(a)
Milo Đukanović, ALona Fišer Kam, Foto: Dps
Milo Đukanović, ALona Fišer Kam, Foto: Dps
Ažurirano: 04.05.2017. 14:37h

Predsjednik Demokratske partije socijalista Milo Đukanović primio je danas ambasadorku Izraela u Crnoj Gori Alonu Fišer-Kam.

"On je tom prilikom istakao da i Crna Gora i Izrael mogu biti ponosni na rezultate ostvarene za kratko vrijeme u razvoju bilateralnih odnosa. Istakao je važnost činjenice što se dobra komunikacija na političkom nivou pozitivno reflektuje na razne oblasti ekonomskog i kulturnog života, uz konstataciju da je za Crnu Goru dragocjeno izraelsko iskustvo u raznim oblastima, prije svega u razvoju visokih tehnologija, proizvodnji hrane, u zdravstvu, kao i u bezbjednosnoj sferi", navodi se u saopštenju DPS-a.

U saopštenju se dodaje da je Fišer-Kam zahvalila Đukanoviću na prijemu, i uz saglasnost sa njegovim ocjenama istakla zadovoljstvo i dobrim odnosima, i još većim potencijalima za unapređenje saradnje.

"Zato je potrebno naći modus za efikasniju razmjenu informacija, u obostranom interesu. Ona je posebno naglasila da je Crna Gora sve interesantnija izraelskim biznis krugovima i zbog toga što je prepoznata kao stabilna zemlja na Balkanu, na sigurnom putu evropske i evroatlantske integracije, koja sve više vodi računa i o unapređenju poslovnog ambijenta. Sadašnji nivo razvoja odnosa predstavlja dobru platformu i za uspostavljanje čvršćih veza na kulturnom planu, što će ubrzati i skoro potpisivanje sporazuma između dvije zemlje. Uz zajedničku konstataciju da tradicionalno prijateljstvo između naših naroda i zemalja treba jačati kroz konkretne obostrano korisne oblike saradnje, razmijenjena su mišljenja i o drugim pitanjima od zajedničkog interesa", navodi se u saopštenju DPS-a.

Đukanović je danas razgovarao i sa počasnim konzulom Crne Gore u Izraelu, Nimrodom Rinotom.

Đukanović je, kako je saopšteno iz DPS-a, zahvalio Rinotu na širenju informacija i promociji Crne Gore u Izraelu.

„Rinot je obavijestio Đukanovića da vlada sve veće interesovanje izraelskih turista za našu zemlju, i da će kroz dvije nedjelje biti organizovana četiri čarter leta nedjeljno, što je duplo više u odnosu na prethodnu turističku sezonu“, kaže se u saopštenju.

Rinot je Đukanovića upoznao sa drugim konkretnim inicijativama, od kojih je među najznačajnijima održavanje biznis foruma u septembru ove godine u Podgorici, u saradnji sa upravom Glavnog grada.

Bonus video: