Demokrate podnijele prijavu zbog kršenja izbornih prava i poziva na linč

Iz Demokratske Crne Gore su pozvali SDT da najhitnije preduzme mjere i radnje iz nadležnosti Tužilaštva na otkrivanju i procesuiranju učinioca tih krivičnih djela
61 komentar(a)
Demokrate pismo, Foto: Demokratska Crna Gora
Demokrate pismo, Foto: Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 29.04.2017. 16:15h

Demokratska Crna Gora podnijela je danas Specijalnom državnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv nepoznate osobe zbog, kako su naveli iz te partije, učinjenih krivičnih djela protiv izbornih prava, kao i drugih krivičnih djela iz Krivičnog zakonika Crne Gore.

U prijavi koju je podnio lider Demokrata, Aleksa Bečić, navodi se da je građanima Herceg Novog na kućnu adresu dostavljeno pismo monstruzne sadržine, koje obiluje najprljavijim i najpodlijim neistinama na račun Demokratske Crne Gore.

Tim pismom je, kako se navodi, NN lice izvršilo više krivičnih djela, sa osnovnim ciljem da se na protivpravan - kriminalan način utiče na birače u Herceg Novom da na izborima 7. maja ne glasaju za Izbornu listu Demokrata.

„NN lice u izvršenju ovih krivičnih djela pokušava da se predstavi kao Pravoslavna omladina Crne Gore, ali bez potpisa, pečata ili nekog memorandumskog znaka autora ovih monstruoznih izmišljotina“, kaže se u prijavi.

Navodi se da je izvršilac krivičnog djela najvjerovatnije iskorisitio bazu podataka biračkog spiska u kom su navedene adrese građana Herceg Novog sa biračkim pravom, koje je ispisao u rukopisu na koverti sa markicom i navodnim pečatom pošte 11000 Beograd.

Iz Demokratske Crne Gore su pozvali SDT da najhitnije preduzme mjere i radnje iz nadležnosti Tužilaštva na otkrivanju i procesuiranju učinioca tih krivičnih djela.

„Vaša energična akcija u tom pravcu nužna je, kako zbog činjenice da nas od izbornog dana u Herceg Novom dijeli samo sedam dana, pa slobodu izjašnjavanja građana treba zaštiti, tako i zbog toga što izvršilac krivičnog djela pismom poziva i na linč funkcionera i članova Demokratske Crne Gore, predstavnika Vijesti i drugih lica pomenutih u tom pismu“, zaključuje se u prijavi.

Član Predsjedništva Demokrata, Neven Gošović, kazao je da se Crna Gora u posljednjih 27 godina nagledala brojnih zloupotreba izbornih prava u toku brojnih izbornih procesa.

„Međutim, ono šte se danas dogodilo u Herceg Novom po nemoralu i brutalnosti prevazilazi sve ružno čemu smo do sada bili svjedoci“, kazao je Gošović.

Prema njegovim riječima, autori i nalogodavci tih nedjela pozvali su na svojevrsni linč funkcionera i članova Demokratske Crne Gore u Herceg Novom.

Gošović je kazao da više od 15 dana trpe prljave terenske i medijske napade, na šta su, kako je naveo, blagovremeno ukazivali i upozoravali javnost Herceg Novog i Crne Gore.

„Međutim, kako se bliži dan izbora, očigledno zbog rapidnog rasta podrške Demokratskoj Crnoj Gori, izvršioci više krivičnih djela, pribjegli su aktima nezabilježenim u dosadašnjoj praksi izbornih kampanja, ne samo u Crnoj Gori, već i na Balkanu“, navodi se u saopštenju Gošovića.

On je poručio nalogodavcima i izvršiocima tih neljudskih i po društvo opasnih djela da nema te sile i da tog sredstva koje može zaustaviti Demokrate u namjeri da sačuvaju Crnu Goru od šefova i članova organizovanih kriminalnih grupa.

„Očekujemo da će Specijalni državni tužilac, po podnesenoj krivičnoj prijavi predsjednika Demokrata, postupiti hitno i efikasno“, dodao je Gošović.

Bonus video: