BS i EPP: Ulazak Crne Gore u EU i NATO podsticaj regionalnoj bezbjednosti

"Zajednički je konstatovano da je bitno dogovoriti principe i na njima trasirati dalju saradnju koja treba da bude zasnovana na uzajamnom povjerenju", kaže se u saopštenju
88 pregleda 3 komentar(a)
Suljo Mustafić, Josif Daul, Foto: Bošnjačka stranka
Suljo Mustafić, Josif Daul, Foto: Bošnjačka stranka
Ažurirano: 02.03.2017. 14:31h

Ulazak Crne Gore u Evropsku uniju i NATO predstavljaće dobar podsticaj regionalne bezbjednosti i boljoj perspektivi zemalja Zapadnog Balkana, ocijenjeno je u razgovoru predstavnika Bošnjačke stranke (BS) i Evropske narodne partije (EPP) u Briselu.

Politički direktor BS Suljo Mustafić i predsjednik mladih Sead Šahman razgovarali su u sjedištu EPP sa njenim predsjednikom Josefom Daulom o situaciji u Crnoj Gori i njenim integracijama u EU i NATO savez.

Ocijenjeno je da je uprkos brojnim izazovima u regionu postignut napredak na euro-atlanskom putu Crne Gore.

Mustafić i Šahman su razgovarali sa generalnim sekreatrom Antoniom Lopezom o konkretizaciji saradnje EPP-a i BS kroz različite nivoe stranačkih struktura.

"Zajednički je konstatovano da je bitno dogovoriti principe i na njima trasirati dalju saradnju koja treba da bude zasnovana na uzajamnom povjerenju", kaže se u saopštenju.

Lopez je ukazao da je saradnja EPP-a ostvarena sa više manjinskih partija u Evropi, što se pokazalo veoma plodotvornim.

"Iz BS je poručeno da su programski prioriteti partije EU i NATO, veće prisustvo manjinskih naroda u institucijama, poboljšanje socijalnog položaja, uklanjanje regionalnih razlika u Crnoj Gori i posebno rad sa mladima", navodi se u saopštenju.

U razgovoru sa poslanicom u Evropskom parlamentu iz Hrvatske, Ivanom Maletić, razmijenjena su mišljenja o aktuelnoj situaciji u Crnoj Gori i ukazano da se politički dijalog odvija u institucijama i da je važno da se svi politički subjekti uključe u rad parlamenta.

Mustafić i Šahman sastali su se sa predsjednikom Odbora za vanjske poslove u Evropskom parlamentu Dajvidom Mek Alisterom i šefom crnogorske misije u Briselu, Bojanom Šarkićem.

Bonus video: