SDP: Što više kradeš od građana i manje ležiš u zatvoru veći si DPS-PINK-Informer patriota

Iz te stranke tvrde da je ovakva kaznena politika posljednji udar i na pravo, pravdu i zdrav razum u Crnoj Gori
50 pregleda 32 komentar(a)
SDP, Foto: SDP
SDP, Foto: SDP
Ažurirano: 01.03.2017. 13:04h

Nepravosnažna presuda da se bivši predsjednik opštine Bar i visoki funkcioner DPS Žarko Pavićević osudi godinu dana zbog zloupotrbe službenog položaja i nanošenja 1,7 miliona eura štete građanima Crne Gore predstavlja još jedan nevjerovatan primjer rasula kaznene politike crnogorskih sudova, saopšteno je iz SDP-a.

Iz te stranke tvrde da je ovakva kaznena politika posljednji udar i na pravo, pravdu i zdrav razum u Crnoj Gori.

"Sa pravom javnost postavlja pitanje da li je kaznena politika sudova u nekim slučajevima u službi prava i pravde ili se kaznena politika sprovodi u službi DPS-a i njegovih visokih funkcionera, koji su pokrali građane Crne Gore. Izgleda je danas, nakon ovakvih skandalozno niskih osuda, bolje biti kriminalac i ukrasti 1,7 miliona eura od građana, nego biti pošten i odgovoran čovjek. Javnost je sa pravom uznemirena i u nevjerici, a ko i ne bi. Osumnjičene za vršenje terorizma u pokušaju osuđuju na pet mjeseci, bivše gradonačelnike i visoke funkcionere DPS za krađu 1,7 miliona na 12 mjeseci. Normalan će se zapitati - đe je ovdje pravo i pravda? Umjesto da se javni funkcioneri osuđuju na najstrožije kazne zbog korupcije, i tako se da primjer da se ova pošast krene iskorjenjivati – ne, sudovi svojim odlukama vrijeđaju zdravu logiku crnogorskih građana", kaže se u saopštenju.

Iz SDP su kroz primjer naveli da se ne slažu sa kaznom koja je izrečena Pavićeviću

"Ukradite 10 metara drva iz državne šume jer vas muka tjera da ugrijete porodicu, ležaćete u zatvoru dvije godine, a kada visoki funkcioner DPS-a ukrade milione ležaće godinu dana. Naravno, sad će DPS reći, mi koji na ovo ukazujemo smo izdajnici Crne Gore. Lako je biti patriota na DPS-PINK-Informer način. Pokradi građane za milione i ležaćeš 12 mjeseci. Što više kradeš od građana i manje ležiš u zatvoru veći si DPS-PINK-Informer patriota", zaključuje se u SDP-u.

Bonus video: