Vladavina prava jedan od glavnih izazova

"Članstvo u EU i NATO su najvažniji spoljnopolitički prioriteti Crne Gore, pa je važna činjenica da je spoljnopolitički odbor novog saziva američkog Senata sinoć jednoglasno odobrio ratifikaciju Protokola o pristupanju Crne Gore NATO“, rekao je Pažin
1 komentar(a)
Aivo Orav, Zoran Pažin, Foto: Gov.me
Aivo Orav, Zoran Pažin, Foto: Gov.me
Ažurirano: 12.01.2017. 19:27h

Vladavina prava, koja uključuje efikasnu borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, jedan je od glavnih izazova na putu ka Evropskoj uniji (EU), poručio je šef Delegacije EU u Podgorici, Aivo Orav.

Potpredsjednik Vlade za politički sistem, unutrašnju i vanjsku politiku Zoran Pažin razgovarao je danas sa Oravom, koji mu je čestitao na novoj poziciji i ocijenio da je Crna Gora ostvarila značajan progres na putu EU integracija.

"Vladavina prava, koja uključuje efikasnu borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, jedan je od glavnih izazova na tom putu“, naveo je Orav, saopšteno je iz Vlade.

On je, dodaje se, naglasio oblasti u kojima je potrebno uložiti dodatne napore kako bi efekti reformi dali željene rezultate.

"Pažin je istakao značaj aktivnosti sprovedenih u Crnoj Gori u proteklom periodu na polju unapređenja normativno pravnog okvira, kao i potrebu kvalitetnog sprovođenja tih zakona, posebno u oblasti oduzimanja imovine stečene kriminalnom djelatnošću“, kaže se u saopštenju.

Kako se dodaje, kvalitetna saradnja pravosudnih institucija i institucija za sprovođenje zakona doprinosi donošenju kvalitetnih sudskih odluka i implementaciji zakona iz te oblasti.

"Članstvo u EU i NATO su najvažniji spoljnopolitički prioriteti Crne Gore, pa je važna činjenica da je spoljnopolitički odbor novog saziva američkog Senata sinoć jednoglasno odobrio ratifikaciju Protokola o pristupanju Crne Gore NATO“, rekao je Pažin.

Sagovornici su, kako je saopšteno, razgovarali i o aktuelnoj političkoj situaciji u Crnoj Gori.

"Pažin je istakao da je potrebna stabilizacija političkih prilika kroz povratak i učešće opozicije u parlamentu, kao najvažnijem demokratskom forumu u državi“, navodi se u saopštenju iz kabineta potpredsjednika Vlade za politički sistem, unutrašnju i vanjsku politiku.

Bonus video: