Kotorska opozicija: Čitav grad zatočenik pojedinaca iz SNP-a

"Od 16. oktobra uveče naša četiri politička subjekta su spremna da na bazi izbornih rezultata, ravnopravno i partnerski sa SNP-om formiraju lokalnu upravu u kojoj neće participirati DPS"
87 pregleda 50 komentar(a)
Kotor grad, Foto: Shutterstock
Kotor grad, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 28.12.2016. 15:08h

Kotorski odbori Demokrata, SDP-a, Demokratskog fronta i GP URA obavijestili su javnost i rukovodstvo SNP-a da na stolu u Kotoru postoji samo jedna ponuda: da svi zajedno, bez uslovljavanja, u punom kapacitetu, u mjeri izbornog rezultata formiraju upravu bez DPS-a.

"Obavještavamo javnost i rukovodstvo SNP-a da na stolu u Kotoru postoji samo jedna ponuda: da svi zajedno, bez uslovljavanja, u punom kapacitetu, u mjeri izbornog rezultata formiramo upravu bez DPS-a. Sve drugo bi predstavljalo neozbiljni eksperiment i iznevjeravanje volje više od 6 hiljada glasača u kojem nećemo učestvovati. Nakon što je predsjednik OO SNP Kotor zakazao sjednicu Skupštine opštine Kotor, iako su ga na jučerašnjem sastanku predstavnici opozicionih političkih subjekata, Demokrata, Demokratskog fronta, SDP i GP URA podsjetili na pravne činjenice da se najprije mora okončati Konstitutivna sjednica Skupštine izborom predsjednika, kao i da predsjedavajući nema pravo da saziva novu sjednicu Skupštine, te da bi to predstavljalo zloupotrebu pozicije predsjedavajućeg i kršenje Poslovnika i da naši predstavnici neće učestvovati u radu takve sjednice sve dok ne postignemo kompletan dogovor, radi cjelokupne crnogorske i kotorske javnosti, ukazujemo na činjenicu da je Kotor zarobljenik i žrtva pojedinaca iz lokalnog i državnog SNP-a", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da se odluka o privremenom finansiranju i njeno donošenje može odložiti i donijeti tokom januara bez ikakvih posledica po funkcionisanje lokalne uprave i bez prijetnje od uvođenja privremenih mjera, "pa opravdanja i pozivi iz SNP-a da se zbog interesa građana ide u ovaj postupak ne mogu da prikriju namjeru da zajedno sa DPS-om i njihovim satelitima žele da postignu kvorum i usvajaju odluke u ovom osjetljivom političkom trenutku, kao i da se ostavi mogućnost DPS-u da nesmetano vlada naredna tri mjeseca."

"Kao odgovorni politički subjekti u ovoj nezakonitoj političkoj igranci SNP-a, DPS-a i njihovih satelita nećemo učestvovati! Od 16. oktobra uveče naša četiri politička subjekta su spremna da na bazi izbornih rezultata, ravnopravno i partnerski sa SNP-om formiraju lokalnu upravu u kojoj neće participirati DPS. Od tog dana pa do danas trpimo, radi opozicionog jedinstva i na državnom i na lokalnom nivou, ucjene, uslovljavanja i raznorazna odlaganja od strane SNP-a. Ovakvo njihovo ponašanje ukazuje na loše namjere prema našim naporima da formiramo upravu bez DPS-a, kako bi u konačnom prikrili i njihovu sveukupnu partijsku slabost, oličene kroz kontradiktorne i dijelom netačne izjave ovog političkog subjekta", zaključeno je u saopštenju.

Bonus video: