Građanska akcija: Hrapoviću zašto Budvi niste dali reanimobil?

"Možda stanici Hitne medicinske pomoći – HMP opštine Budva niste dodijelili reanimobil zato što nema bolnicu, što ima preko 20.000 stalno nastanjenih stanovnika a u periodu turističke sezone znatno više"
123 pregleda 1 komentar(a)
hitna budva, Foto: Vuk Lajović
hitna budva, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 28.12.2016. 12:35h

Budvanska Građanska akcija uputila je otvoreno pismo novom ministru zdravlja Kenanu Hrapoviću, tražeći objašnjenje zbog ega Budva nije dobila prijeko potrebno vozilo reanimobil.

"Poštovani ministre zdravlja Hrapoviću čime ste se rukovodili kada ste pri dodjeli reanimobila lokalnim samoupravama, preskočili opštinu Budva? Da podsjetim od primorskih opština vozila su dobile opština Herceg Novi, Kotor, Bar i Ulcinj, ovom prilikom čestitamo gradjanima svih opština koje su dobile reanomobile i zahvaljujemo se uvaženim donatorima. . Možda stanici Hitne medicinske pomoći – HMP opštine Budva niste dodijelili reanimobil zato što nema bolnicu, što ima preko 20.000 stalno nastanjenih stanovnika a u periodu turističke sezone znatno višeMožda zbog toga što u stanici HMP Budva posjeduju samo jedno kombi vozilo od minimum dva koja su pravilnikom iz 2009. godine predviđena za populaciju od 12 do 15000 stanovnika. Možda zbog toga što u stanici HMP Budva ne radi ni jedan doktor sa specijalizacijom u skladu sa pravilnikom, a po pravilniku sleduju nam tri doktora specijaliste. Možda što je i ovo jedino kombi vozilo kupljeno od strane privrednika Budve pa očekujete da oni kupe i drugo neophodno kombi vozilo a možda i uposle specijaliste. Možda zato što u CG ne postoji zakon o Vladi pa ministri ne mogu da odgovaraju u sladu sa zakonom. Poznato vam je da se Budžet CG dominantno puni iz opštine Budva pa prema tome i sredstva za rad Ministarstva zdravlja", navodi se u pismu, koje potpisuje predstavnik Građanske akcije dr. Božidar Vujičić.

"Na kraju gospodine Hrapoviću ako već nemate zakonsku odgovornost da u skladu sa pravilnikom opremite kadrom i opremom stanicu HMP Budva pozivamo Vas da u skladu sa profesijom kojom se bavite i Hipokratovom zakletvom koju ste položili obiđete JZU Dom Zdravlja u Budvi kao i stanicu HMP i uvjerite se u stanje istih.Nadamo se da ćete, nakon spoznaje sa kakvim voznim parkom radi stanica HMP u Budvi, jedno od doniranih vozila dodijeliti stanici HMP u Budvi i na taj način ublažiti jedan veliki problem kad je u pitanju zdravstvena zaštita stanovnika i turista opštine Budva", zaključuje Vujičić.

Bonus video: