navigacija Naslovnica Premium

ODLUKA KOMISIJE ZA JAVNE NABAVKE

16.12.2017 16:10

Poništen tender MUP-a

Komisija, kojom predsjedava Zoran Živković je nakon podnošenja druge žalbe iste firme, tek u ponovljenom postupku utvrdila da nepravilnosti na ovom tenderu MUP-a izgleda traju od njegovog samog početka i poništila ga, naknadno, po službenoj dužnosti neupuštajući se u sadržaj i ocjenu žalbenih navoda firme Fini dom

Poništen tender MUP-a
Milorad Milošević
Foto: Savo Prelević Autor: Milorad Milošević

Komisija za kontrolu postupka javnih nabavki, povodom žalbe firme Fini dom iz Podgorice, poništila je po službenoj dužnosti tender Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) vrijedan 25 hiljada  eura, u vezi sa nabavkom ergonomskih stolica za potrebe Operativno-komunikacionog centra (OKC).

MUP, kojim rukovodi    ministar Mevludin Nuhodžić, prethodno nije postupio po rješenju Državne komisije za kontrolu postupka javnih nabavki, u vezi sa tim tenderom, već je u ponovljenom postupku  obustavilo tender.

Za razliku od prvog rješenja o obustavljanju postupka od  30. septembra, koje je potpisao bivši ministar Goran Danilović, Nuhodžić je donio isto rješenje. Razlika je bila jedino što je novo na latinici, a prethodno je bilo na ćirilici, o čemu su “Vijesti” pisale u maju ove godine. 

Državna komisija je  4. aprila ove godine postupajući po žalbi firme Fini dom Podgorica, čiju je ponudu MUP nezakonito proglasio neispravnom, usvojila žalbu i poništila odluku vladinog resora o obustavljanju tenderskog postupka. Naloženo je tada MUP-u da u roku od 15 dana otkloni nepravilnosti i donese zakonitu odluku.

Komisija, kojom predsjedava Zoran Živković je nakon podnošenja druge žalbe iste firme, tek u ponovljenom postupku utvrdila da nepravilnosti na ovom tenderu MUP-a izgleda traju od njegovog samog početka i poništila ga, naknadno, po službenoj dužnosti neupuštajući se u sadržaj i ocjenu žalbenih navoda firme Fini dom.

“Naručilac nije u tehničkim karkteristikama ili specifikacijama predmeta javne nabavke definisao jasno, razumljivo, potpuno i na način koji ponuđačima omogućava podnošenje odgovarajuće ponude, jer nije odredio da su svi ponuđači dužni da u ponudi dostave atest o ispitivanju kvaliteta izdat od institucije akreditovane za ispitivanja, već je ovaj uslov odredio samo za izabranog ponuđača, na koji način je je onemogućio ponuđačima da ispune uslove tražene tenderskom dokumentacijom”, ističe se u novom rješenju.

Državna komisija je, dakle, kod MUP-a utvrdila neusaglašenost tenderske dokumentacije, u dijelu tehničkih karakteristika predmeta javne nabavke, sa Zakonom.

Ocijeni:

1 2 3 4 5

0 (0 glasova)

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Vijesti online" se ne mogu smatrati odgovornim za napisano.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama. Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite Ombudsmanu.

Nije dozvoljeno postavljanje eksternih URL-ova u komentarima!

Ako imate neke primjedbe, sugestije ili komentare vezane za novi izgled i funkcionalnosti portala Vijesti, možete pisati na redizajn@vijesti.me.

Ako imate neke primjedbe, sugestije ili komentare vezane za PREMIUM sadržaj možete pisati na premium@vijesti.me.