navigacija Naslovnica Premium

OBJASNIO ANGAŽMAN I PRIMANJA NA VMŠ

6.10.2017 15:27

Radunović: Ne predajem sam sedam predmeta

“Kao i sve, honorare prijavljujem, dopuštam mogućnost da sam napravio grešku prije donošenja Pravilnika na UCG”

Radunović: Ne predajem sam sedam predmeta Radunović
Vijesti online
Foto: Arhiva "Vijesti" Autor: Vijesti online

Šef poslaničkog kluba DPS-a i ljekar Miodrag Bobo Radunović reagovao je povodom tekstova “Radunović imao 7 predmeta na VMŠ“ i „Funkcioner DPS sakrio honorare“ objavljenim 4. i 5. oktobra. U reagovanju se navodi:

“Neistinita je tvrdnja da sam glavni favorit za funkciju rektora Univerziteta Crne Gore. Istina je da za funkciju rektora nijesam zainteresovan, nijesam iskazivao nikakvu zainteresovanost, nijesam o tome ni sa kim razgovarao niti sam na to ni pomišljao, te samim tim ne mogu biti navodni favorit.

Prema tome, riječ je o insinuaciji bez ikakvih osnova plasiranoj uz kršenje Kodeksa novinara Crne Gore, budući da me niko nije kontaktirao prije objavljivanja.

Neistina je da na Visokoj medicinskoj školi u Beranama  predajem  sedam predmeta. Istina je da sam odgovorni nastavnik (šef predmeta) na predmetu Mendžment u zdravstvu na III i IV godini. Na predmetima Hirurgija sa njegom hirurških bolesnika, Hirurška propedevtika i Prva pomoć angažovan sam kao izvođač nastave zajedno sa većim brojem predavača i to: Hirurgija sa njegom hirurških bolesnika sa još 3 profesora i 2 saradnika; Hirurška propedevtika sa još 2 profesora i 4 saradnika i Prva pomoć sa još 2 profesora i 5 saradnika. 

“Za funkciju rektora nijesam zainteresovan, nijesam o tome razgovarao ni sa kim, niti sam pomišljao na to”

Odgovorni nastavnik sam na jednom predmetu dok sam na ostalim predmetima angažovan kao predavač za užu oblast zajedno sa više kolega. Iz navedenog je jasno da nijesam niti mogu „imati sedam predmeta na VMŠ, kako se to neistinito i tendenciozno tvrdi u programskim sadržajima objavljenim u Vijestima.

Neistinita je tvrdnja da sam tek nedavno izabran u zvanje vanrednog profesora. U to zvanje izabran sam 2012. godine. Pet godina nije nedavno.

Neistina je da sam sakrio honorare, kako je to objavljeno danas. Istina je da sam profesor na Medicinskom fakultetu u Podgorici i da sam zajedno sa dvadesetak profesora koji izvode nastavu na Medicinskom fakultetu i 4-5 profesora koji dolaze sa medicinskih fakulteta iz Republike Srbije angažovan kao predavač na Visokoj medicinskoj skoli u Beranama.

Honorare, kao i sve ostale prihode, kao javni funkcioner uredno prijavljujem nadležnom organu. Od 10. marta 2015, kada je na osnovu novog Statuta UCG donesen Pravilnik o načinu korišćenja sredstava prihodovanih od školarina, sa tržišta i iz drugih izvora prijavljujem i honorare / naknade koje dobijam i po osnovu angažmana na Visokoj medicinskoj školi u Beranama, a koje isplaćuje Medicinski fakultet.

Dopuštam mogućnost da sam napravio grešku što u periodu koji je prethodio donošenju Pravilnika nijesam prijavio i primanja za predavanja na Visokoj medicinskoj školi u Beranama. Riječ je o iznosu od 123 do 200 eura mjesečno.

Neistinita je tvrdnja da su mi plaćani troškovi boravka u Beranama. U Beranama imam porodičnu kuću u kojoj sam boravio.

Troškovi prevoza isplaćivani su po propisima u visini autobuske karte, što je opravdano jer sam u Berane odlazio privatnim vozilom, a ne službenim automobilom.

Razlog iznošenja ovakvih neistina je pokušaj mog dezavuisanja kao navodnog kandidata za rektora. Budući da za tu dužnost, kako sam naveo, nijesam zainteresovan vjerujem da ni za nastavak kampanje nema razloga.

Prošlog mjeseca vratio sam se ljekarskom pozivu na Hirurškoj klinici Kliničkog centra Crne Gore na kojoj sam radio prije izbora na javnu funkciju. Pored toga, angažovan sam već 11 godina na Medicnskom fakultetu u Podgorici. U vezi sa ovom temom lansiranom iz krugova bliskih Univerzitetu Crne Gore više se neću javno oglašavati,”navodi se u reagovanju.

Ocijeni:

1 2 3 4 5

3 (5 glasova)

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Vijesti online" se ne mogu smatrati odgovornim za napisano.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama. Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite Ombudsmanu.

Nije dozvoljeno postavljanje eksternih URL-ova u komentarima!

Ako imate neke primjedbe, sugestije ili komentare vezane za novi izgled i funkcionalnosti portala Vijesti, možete pisati na redizajn@vijesti.me.

Ako imate neke primjedbe, sugestije ili komentare vezane za PREMIUM sadržaj možete pisati na premium@vijesti.me.

Izdvojeni komentari Komentara: 8

 • sportsmen 1 godinu i 1 mjesec
  Bobo... mozda da ti se plati jos jednom taj puyni trosak j visini autobuskr karte do Berana... ali ovaj put u jednom pravcu?
  • 2
  • 0
 • Servus 1 godinu i 1 mjesec
  Bobo, Bobo srbendo stara. A neka...
  • 5
  • 1
 • doko 1 godinu i 1 mjesec
  Cuti sramoto i nepravdaj svoj patriotizam ,isti si kao i svi ostali DrPiSe
  • 3
  • 1