VIDEO Japanski robot: Izvinite što vam smetam, ali molim vas stavite masku

Opremljen je kamerama i laserom za detekciju, Robovi može da identifikuje klijente koji ne nose masku i koji stoje suviše blizu u redu kada može da ih zamoli da drže potreban razmak

2636 pregleda 0 komentar(a)
Robot traži od djevojke koja nije nosila masku da je stavi, Foto: Screenshot/Youtube
Robot traži od djevojke koja nije nosila masku da je stavi, Foto: Screenshot/Youtube

Zamoliti kupca da nosi masku je osjetljiva stvar čak i u vrijeme pandemije tako je jedna japanska prodavnica to povjerila robotu.

"Izvinite što vam smetam, ali molim vas stavite masku, zatražio je mali robot koji se kreće na dva točka kada se približio kupcu sa otkrivenim licem, pokazuje video koji su objavili onlajn proizvođači mašine.

"Hvala na razumijevanju", kaže robot i sagne glavu u znak zahvalnosti kada osoba uradi kao što je zamoljena.

Nazvan Robovi, taj diplomatski robot stavljen je da radi u sportskoj radnji u Osaki na zapadu Japana u okviru istraživanja koje sprovodi ATR iz Kjota, njegov proizvođač.

Opremljen je kamerama i laserom za detekciju, Robovi može da identifikuje klijente koji ne nose masku i koji stoje suviše blizu u redu kada može da ih zamoli da drže potreban razmak.

Japan je manje pogođen pandemijom od drugih zemalja ali trenutno ponovo jača zaraza koronavirusa i juče je zabilježeno rekordnih 2.200 novih slučajeva infekcije.

Bonus video: