navigacija Naslovnica Premium

ZAKUP NA 30 GODINA

1.10.2014 13:46

Tender za zakup zemljišta na Velikoj plaži

Autor: MINA business

Opština Ulcinj raspisala je danas tender za davanje u dugoročni zakup od 30 godina zemljišta na Velikoj plaži u cilju izgradnje akva parka.

Zainteresovani za zakup zemljišta površine 25,25 hiljada metara kvadratnih ponude mogu dostavljati do 31. oktobra.

Zemljište u Donjem Štoju, koje je vlasništvo Opštine Ulcinj, ponuđeno je po minimalnoj cijeni od 1,1 eura za kvadratni metar na godišnjem nivou.

Pravo učešća na tenderu imaju domaći i strani građani i preduzeća koji kupe tendersku dokumentaciju, dostave ponudu sa iznosom zakupnine na godišnjem nivou, uplate depozit od 20 odsto vrijednosti minimalne cijene zakupa ili dostave garanciju naplativu na prvi poziv sa rokom važenja od 90 dana, u ukupnom iznosu od 5,61 hiljadu eura.

Zaineteresovani moraju dostaviti dokaz o godišnjem prometu, ne manjem od 15 miliona eura godišnje u posljednje tri godine, kao i referencama o realizaciji najmanje pet sličnih projekata u trogodišnjem periodu. Oni treba da dostave i idejni projekat izgradnje aqua parka, koji uključuje nabavku i implementaciju opreme i gradnju rekreativnih i turističko-uslužnih objekata.

Zainteresovani, pored osnovnih ličnih podataka i dokaza o registraciji, moraju dostaviti i investicioni program od minimum tri miliona eura , sa rokovima završetka radova, koji ne može biti duži od dvije godine od zaključivanja ugovora o zakupu.

Obaveza izabranog ponuđača biće dovođenje elektro, komunalne i druge infrastrukture do parcele.

Pravo učešća na tenderu imaju i konzorcijumi sa potpisanim ugovorom, kojim će biti definisana vodeća kompanija. Ugovorom treba da bude definisano i koja kompanija je ovlašćena da zastupa i predstavlja konzorcijum i koji član ima 51 odsto ukoliko se na tenderu učestvuje preko jednog od članova konzorcijuma.

Ugovor o konzorcijumu, između ostalog, treba da sadrži odredbe o odgovornosti njegovih članova, a barem jedan mora ispunjavati kvalifikacione uslove.

Ključni kriterijum za izbor najpovoljnije ponude biće ponuđena cijena, pri čemu će najveća biti bodovana sa 100 poena. Ukoliko se utvrdi da dva ili više ponuđača imaju isti broj bodova, najpovoljnijim će se smatrati onaj čija je ponuda stigla prva. U slučaju da najpovoljniji ponuđač povuče ponudu, neće mu biti vraćen depozit.

Najpovoljniji ponuđač dužan je da u roku od 30 dana zaključi ugovor o zakupu. Zakupnina se, kako je objašnjeno, plaća odjednom za tekuću godinu i to prilikom zaključivanja ugovora, a za svaku narednu na početku godine.

Ponude se mogu dostavljati svakog radnog dana do 31. oktobra, u periodu od 11 do 14 sati, neposrednom predajom u građanski biro Opštine Ulcinj. Javno nadmetanje biće organizovano 6. oktobra u velikoj Sali Opštine Ulcinj.

Odluka o najboljem ponuđaču biće donijeta u roku od 15 dana i objavljena na sajtu i oglasnoj tabli Opštine. Učesnici na tenderu imaju pravo prigovora na odluku tenderskoj komisiji u roku od pet dana od dobijanja obavještenja o rezultatima tendera.

Ocijeni:

1 2 3 4 5

0 (0 glasova)

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Vijesti online" se ne mogu smatrati odgovornim za napisano.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama. Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite Ombudsmanu.

Nije dozvoljeno postavljanje eksternih URL-ova u komentarima!

Ako imate neke primjedbe, sugestije ili komentare vezane za novi izgled i funkcionalnosti portala Vijesti, možete pisati na redizajn@vijesti.me.

Ako imate neke primjedbe, sugestije ili komentare vezane za PREMIUM sadržaj možete pisati na premium@vijesti.me.

Izdvojeni komentari Komentara: 3

 • Brda 4 godine i 1 mjesec
  Koliko bi ti cijenio to zaboga,da je tvoje zemljsite?? To je,da podsjetim,samo 250 ari. Omanje imanje zemljoposjednika i seljaka sa sjevera. Ti bi zacijepio zakup milion eura pretpostavljam a zemljiste da se kupi kosta toliko
  • 0
  • 0
 • Brda 4 godine i 1 mjesec
  Normalno da se daje zemljiste. Nisu to budvanski avioni i kamioni i gluposti nerealne. Bitno je da se zemljiste pokrene,da ne prdi bezveze. ...................rok dostavljanja 31oktobar a ponude se otvaraju 6-og oktobra?
  • 0
  • 0
 • cigo 4 godine i 1 mjesec
  dajete 25 hiljada kvadrata za 30 hiljada eura godisnje? e ovakvih avetinja jos vidio nisam
  • 1
  • 1