navigacija Naslovnica Premium

PROŠIRENI KOLEGIJUM U KAMPU NA ZLATICI

2.8.2018 15:14

Veljović: Očekujem konkretne rezultate u borbi protiv kriminala

Na kolegijumu je poručeno da će borba protiv svih oblika kriminala, sa akcentom na organizovani, biti prioritet u radu i djelovanju policijskih službenika

Veljović: Očekujem konkretne rezultate u borbi protiv kriminala Sa kolegijuma
Mina
Foto: Uprava policije Autor: Mina

Direktor Uprave policije, Veselin Veljović, kazao je da očekuje konkretne rezultate u borbi protiv svih oblika kriminala i poručio da je odgovornost svih starješina da obezbijede najefikasnije i zakonito vršenje poslova i zadataka iz svojih nadležnosti.

Veljović je danas u policijskom kampu na Zlatici održao prošireni kolegijum sa pomoćnicima direktora i rukovodiocima policije u sjedištu Uprave i organizacionim jedinicama na terenu.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, konstatovano je da je bezbjednosna situacija u državi stabilna, uprkos izazovima koji su registrovani u prethodnom periodu. 

„Zadatak Uprave policije, zajedno sa drugim nadležnim službama, biće da održi i ojača povoljan bezbjednosni ambijent za rad, djelovanje i život svih građana“, navodi se u saopštenju. 

Na kolegijumu je poručeno da će borba protiv svih oblika kriminala, sa akcentom na organizovani, biti prioritet u radu i djelovanju policijskih službenika, i da tom problemu treba pristupiti sistemski, sa strateškog i operativnog nivoa.

Veljović je naglasio da u tom smislu očekuje konkretne rezultate i da je odgovornost svih starješina da obezbijede najefikasnije i zakonito vršenje poslova i zadataka iz svojih nadležnosti.

„Svaki pojedinac u službi mora dati maksimalni doprinos u realizaciji postavljenih zadataka, kako na pojedinačnom profesionalnom nivou tako i u timskom radu, uz sadejstvo i plansko djelovanje u rješavanju svih izazova koji se pred policiju postavljaju“, kaže se u saopštenju policije.

Navodi se da je imperativ poštovanje ljudskih prava i sloboda u postupanju policijskih službenika i profesionalna i institucionalna zaštita službenika policije u obavljanju poslova i zadataka iz policijske nadležnosti u borbi protiv svih vrsta kriminala i devijantnih ponašanja.

Veselin Veljović, kolegijum

Na kolegijumi je ocijenjeno da je unaprjeđivanje materijalno–tehničkih, operativno–taktičkih i ljudskih kapaciteta i resursa jedan od prioriteta kako bi policija i u tom segmentu pratila trend savremenih policijskih organizacija u uspješnoj borbi protiv kriminala.

„Posebno najtežih krivičnih djela protiv života i tijela i počinjenih od organizovanih kriminalnih grupa, i kriminala koji je u vezi sa vršenjem kriminogenih aktivnosti ovih grupacija, kao što su krijumčarenje i prodaja opojnih droga, zelenaštvo, iznuda i druga krivična djela“, dodaje se u saopštenju. 

Ističe se da u prevenciji i represiji kriminaliteta važnu ulogu ima operativni rad na terenu, koji je potrebno konstantno jačati kako bi se nastavio i ojačao trend otkrivanja, sprječavanja i rasvjetljavanja najtežih krivičnih djela, a posebno teških i ubistava nastalih u sukobu između organizovanih kriminalnih grupa, pojačanim preventivnim djelovanjem.

Na sastaku je naglašeno da je potrebno da se preduzmu mjere na nacionalnom i međunarodnom nivou u cilju lociranja i lišenja slobode lica koja se potražuju na osnovu započetih ili planiranih službenih postupanja.

„Izgrađeno povjerenje građana u rad policije potrebno je dodatno osnažiti i povećati ne samo konkretnim rezultatima koji su neophodni, već i planskom i koordiniranom prisutnošću policijskih službenika na terenu, što je i preduslov za jače sadejstvo i doprinos lokalnih zajednica u prevenciji i rasvjetljavanju kriminaliteta“, navodi se u saopštenju Uprave policije.

Veljović je kazao da su stabilni javni red i mir i unaprjeđenje nivoa bezbjednosti saobraćaja i pojačan preventivni rad u tim segmentima jedan od prioritetnih zadataka Uprave policije. 

Veselin Veljović, kolegijum

Na sastanku je konstatovana kvalitetna saradnja policije sa svi organizacionim jedinicama Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP), uz neophodnost nastavka koordinacije i snaženja kapaciteta u dostizanju standarda i očekiavnih rezultata.

Poručeno je da će se saradnja sa svim činiocima društva, među kojima su udruženja ranjivih grupa, lokalna zajednica, mediji i nevladione organizacije, odvijati na profesionalnom nivou, u skladu sa načelima zakonitosti, povjerenja i transparentnosti rada.

Navodi se da međuinstitucionalna, regionalna i međunarodna saradnja policije sa relevantnim subjektima ostaje važna karika u rješavanju pitanja od šireg značaja i međunarodnog karaktera, sa punim doprinosom crnogorske policije kao uvaženog i pouzdanog partnera svih nivoa saradnje.

„Stanje iz svih oblasti rada policije pažljivo će se pratiti, analizirati i planirati, kako bi policija uspješno odgovorila svim zadacima i izazovima i postigla još mjerljivije rezultate u narednom periodu“, zaključili su iz policije.

Ocijeni:

1 2 3 4 5

3 (2 glasova)

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Vijesti online" se ne mogu smatrati odgovornim za napisano.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama. Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite Ombudsmanu.

Nije dozvoljeno postavljanje eksternih URL-ova u komentarima!

Ako imate neke primjedbe, sugestije ili komentare vezane za novi izgled i funkcionalnosti portala Vijesti, možete pisati na redizajn@vijesti.me.

Ako imate neke primjedbe, sugestije ili komentare vezane za PREMIUM sadržaj možete pisati na premium@vijesti.me.

Izdvojeni komentari Komentara: 8

 • Tutušan 3 mjeseca i 2 nedjelje
  Uhapsi se onda
  • 4
  • 0
 • peki 3 mjeseca i 2 nedjelje
  Tu si okupljao iste te ljude pred izbore Da se angazuju da pobijedi Djukanovic i DPS
  • 4
  • 0
 • Pablikripablik 3 mjeseca i 2 nedjelje
  Хахахахахаха
  • 4
  • 0