navigacija Naslovnica Premium

ODRŽANA SJEDNICA

12.10.2017 17:41

Vlada: Ispunjeno više od 80 odsto planiranog za ovu godinu

U okviru diskusije, kako se dodaje, ukazano je na potrebu vanrednih napora u predstojećem periodu kako bi u ovoj godini bile realizovane sve preuzete obaveze

Vlada: Ispunjeno više od 80 odsto planiranog za ovu godinu Sa sjednice
MINA
Foto: gov.me/B.Ćupić Autor: MINA

Ukupna realizacija Programa rada Vlade za ovu godinu, zaključno sa trećim godišnjim kvartalom, iznosi 82,6 odsto.

Vlada je na današnjoj sjednici usvojila Izvještaj o realizaciji Programa rada Vlade Crne Gore za III kvartal 2017. godine i objedinjeni Izvještaj o realizaciji Programa rada Vlade za 2017. godinu zaključno sa III kvartalom.

“Prilikom predstavljanja izvještaja istaknuto je da realizacija Programa rada Vlade za 2017. godinu u III kvartalu iznosi 60,9 odsto, dok je ukupna realizacija Programa rada Vlade za 2017. godinu zaključno sa III kvartalom 82,6 odsto”, saopšteno je iz Vlade.

Kako se navodi, usvojen je i Izvještaj o realizaciji zaključaka Vlade Crne Gore za III kvartal 2017. godine i objedinjeni Izvještaj o realizaciji zaključaka Vlade zaključno sa III kvartalom 2017. godine i navedeno da je stepen realizacije zaključaka 93,81 odsto.

“Treći kvartalni izvještaj o realizaciji obaveza iz Programa pristupanja Crne Gore Evropskoj uniji (PPCG) za period 2017 – 2018. koji je Vlada usvojila, pokazao je da je u prva tri kvartala 2017. ispunjeno 74 odsto obaveza i to 71 odsto u zakonodavnom okviru i 94 odsto u strategijskom“, ddaje se u saopštenju.

U okviru diskusije, kako se dodaje, ukazano je na potrebu vanrednih napora u predstojećem periodu kako bi u ovoj godini bile realizovane sve preuzete obaveze.

“U tom smislu usvojen je radni zaključak o organizovanju posebnih sjednica Vladinih stalnih radnih tijela na temu ubrzanja realizacije preuzetih obaveza, kako iz Programa rada Vlade za 2017, tako i iz Programa pristupanja Evropskoj uniji za period 2017-2018”, navodi se u saopštenju.

Usvojen je i Petnaesti kvartalni izvještaj o ukupnim aktivnostima u okviru procesa integracije Crne Gore u Evropsku uniju za period jul – septembar 2017. Izvještaj je namijenjen članovima Odbora za evropske integracije Skupštine Crne Gore, s ciljem redovnog i sveobuhvatnog informisanja o procesu pregovora Crne Gore i razmjene mišljenja o aktuelnim temama i izazovima pregovaračkog procesa.

“Na sjednici je usvojen i Nacionalni izvještaj o stanju ljudskih prava u Crnoj Gori u okviru trećeg ciklusa Opšteg periodičnog pregleda Savjeta Ujedinjenih nacija za ljudska prava (UPR). Tim povodom, Vlada je odredila delegaciju koja će predstaviti Izvještaj na zasijedanju Radne grupe za UPR u januaru sledeće godine u Ženevi“, saopštenoje iz Vlade.

Izvještaj, dodaje se, predstavlja rezultat nacionalnih konsultacija u kojima su učestvovali državni organi, Zaštitnik ljudskih prava, nevladine organizacije i organizacije iz sistema UN-a u Crnoj Gori.

Vlada je usvojila Godišnji izvještaj o dodijeljenoj državnoj pomoći u Crnoj Gori u 2016. godini i Izvještaj o radu Komisije za kontrolu državne pomoći za 2016. godinu.

Navedeno je da je u 2016. godini u Crnoj Gori dodijeljena državna pomoć u ukupnom iznosu od 20.714.840,80 EUR, što u odnosu na ukupno dodijeljenu državnu pomoć u 2015. godini predstavlja smanjenje od 11,39 odsto.

Naglašeno je i da je dodijeljena državna pomoć na nivou prosjeka zemalja Evropske unije. “Od ukupno dodijeljene pomoći u 2016. godini 63,08 odsto dodijeljeno je malim i srednjim preduzećima, odnosno za zapošljavanje, što je okarakterisano kao nastavak pozitivnog trenda”.

Usvojena je Informacija o prenosu prava svojine na posebnim djelovima – stanovima u stambenom objektu A-6, kat.parcela broj5004/5, ln.br.3156 KO Novi Bar sa Države Crne Gore, sa pravom raspolaganja Vlade Crne Gore, kao dosadašnjeg vlasnika, na fizička lica kao nove vlasnike.

“U ovom stambeno poslovnom objektu 50 stanova je dodijeljeno Ministarstvu prosvjete (prosvjetnim radnicima iz prosvjetnih ustanova iz Bara), 47 stanova Ministarstvu zdravlja (zaposlenim u Opštoj bolnici, Domu zdravlja Bar i Ministarstvu zdravlja) i tri stambene jedinice Fondu za zdravstveno osiguranje. Tim povodom, Vlada je dala saglasnost da se izvrši prenos prava svojine sa Države Crne Gore na nove vlasnike”, kaže se u saopštenju.

Ocijeni:

1 2 3 4 5

1 (2 glasova)

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Vijesti online" se ne mogu smatrati odgovornim za napisano.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama. Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite Ombudsmanu.

Nije dozvoljeno postavljanje eksternih URL-ova u komentarima!

Ako imate neke primjedbe, sugestije ili komentare vezane za novi izgled i funkcionalnosti portala Vijesti, možete pisati na redizajn@vijesti.me.

Ako imate neke primjedbe, sugestije ili komentare vezane za PREMIUM sadržaj možete pisati na premium@vijesti.me.

Izdvojeni komentari Komentara: 2

 • machak 11 mjeseci i 2 nedjelje
  najgori premijer. ostavka
  • 0
  • 0
 • Pop_Momčilo 11 mjeseci i 2 nedjelje
  Zadužuju se 2 miliona dnevno..i to su ispunili 82% za ovu godinu....!!!
  • 0
  • 0