navigacija Naslovnica Premium

NOVI PLAN NAKON TRI NEUSPJEHA

9.2.2018 17:17

Vlada kupuje plac na kojem je izvor “Rade”

Plac ima 1.952 kvadrata i procijenjen je na 3.622 eura

Vlada kupuje plac na kojem je izvor “Rade” Nema partnera ni nakon tri raspisana tendera
Foto: Arhiva Vijesti Autori: Dejan Peruničić, Goran Kapor

Uprava za imovinu kupiće parcelu na kojoj se nalazi izvor mineralne vode koju sada koristi bjelopoljska  Bjelasica rada u stečaju, odlučila je juče Vlada.

To je bio predlog Uprave za vode, koja smatra da bi bilo svrsishodno da država otkupi ovu parcelu i time riješi sve eventualne nesporazume u procesu dodjele koncesije. 

U obrazloženju je navedeno da se ova parcela od 1.952 kvadratna metra, na kojoj se nalazi izvor, sada nalazi u vlasništvu Bjelasice rade u stečaju, kao da kupac nije pronađen ni nakon trećeg raspisanog tendera za cjelokupnu imovinu ove bankrotirane kompanije.

Uprava za vode smatra da bi se ovo prirodno bogatstvo bolje valorizovalo kada bi plac na kome se nalazi izvor bio u svojini države kojeg bi kasnije izdali pod koncesiju.

Plac je procijenjen na 3.622 eura, a prema odluci Vlade taj novac će biti obezbijeđen iz budžetske rezerve.

Vlada je usvojila program upravljanja vodnim resursima u 2018. godini, kojim je predviđeno ulaganje od 200.000 eura.

Od toga je za izradu planske i projektne dokumentacije u oblasti upravljanja vodnim resursima izdvojeno 55.000, izradu i reviziju projektne dokumentacije za regulaciju rijeka od značaja za državu 20.000, koliko i za drugu fazu izrade katastra izvorišta za javno vodosnabdijevanje, dok je za izradu geografskog informacionog sistema  površinskih i podzemnih voda planirano 15.000 eura. Za zaštitu od štetnog dejstva voda planirano je 65.000 eura, najviše za hitne interventne radove na regulaciji vodotoka (40.000). Za podršku projektima vodosnabdijevanja u bezvodnim područjima izdvojeno je takođe 50.000 eura, dok je za funkcionisanje Programa potrebno 30.000 eura.

Programom podsticanja projekata u vodoprivredi, koji je takođe juče usvojen, izdvojeno je 1.050.000 eura, od čega 990.000 za finansiranje podrške izgradnje vodovoda na seoskom području, uz učešće opština i mještana u MZ u kojima je planirana izgradnja vodovoda, po 10.000 za izradu analiza i projektne dokumentacije i međunarodne odnose u oblasti vodoprivrede, a 30.000 eura predviđeno je za vodosnabdijevanje bezvodnih terena.

KC-u 200 hiljada dolara od Rukako Fujihira Kosovich

Vlada je dala saglasnost Kliničkom centru  da može primiti donaciju gospođe Rukako Fujihira Kosovich  od 200.000 dolara za opremanje nove Klinike za psihijatriju u okviru KC-a.

"Posredstvom advokatske kancelarije Vujisić & Vukotić,  Kliničkom centru se obratila g-đa Rukako Fujihira Kosovich, udovica dr Dušana Kosovića, psihijatra, sa namjerom da donira  200.000 USD za opremanje nove Klinike za psihijatriju u okviru Kliničkog centra. Namjera g-đe Rukako Fujihira Kosovich je da se predmetna sredstva iskoriste za opremanje odjeljenja u pomenutoj klinici, kao i za osavremenjivanje biblioteke koja će biti sastavni dio ove klinike", navedeno je u obrazloženju odluke

Ocijeni:

1 2 3 4 5

3 (4 glasova)

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Vijesti online" se ne mogu smatrati odgovornim za napisano.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama. Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite Ombudsmanu.

Nije dozvoljeno postavljanje eksternih URL-ova u komentarima!

Ako imate neke primjedbe, sugestije ili komentare vezane za novi izgled i funkcionalnosti portala Vijesti, možete pisati na redizajn@vijesti.me.

Ako imate neke primjedbe, sugestije ili komentare vezane za PREMIUM sadržaj možete pisati na premium@vijesti.me.

Izdvojeni komentari Komentara: 2

 • Nesvijesti 8 mjeseci i 1 nedelja
  najbolja mineralna voda a odlazi u Lim
  • 1
  • 0
 • Ernesta_Siciliani 8 mjeseci i 1 nedelja
  U prvom mjesecu ja zaradim 18469 dolara i 27540 dolara prošlog mjeseca tako što sam radio samo kod kuće. Ja sam redovni student i samo radim 3 do 4 sata dnevno. Svatko mora pokušati ovaj posao sada samo koristiti ovu vezu .... idite na ove stranice link karticama za više detalja hvala. Samo otvorite ovu webb stranicuu. ►►►►► w­w­w.­T­r­g­o­v­i­n­a­9­.C­o­m
  • 1
  • 3