navigacija Naslovnica Premium

OPREMANJE SALE U "BUDU TOMOVIĆU"

27.9.2017 13:25

Za rekonstrukciju Dodesta blizu šezdeset hiljada eura

Iz Opštine su podsjetili da je i Agencija za stanovanje Glavnog grada nedavno izvela zanatske radove u KIC-u „Budo Tomović“ koji se odnose na molerske, farbarske, elektro i vodoinstalaterske radove

Za rekonstrukciju Dodesta blizu šezdeset hiljada eura KIC "Budo Tomović"
MINA
Foto: Arhiva Vijesti Autor: MINA

Sala Dodesta u Kulturno-informativnom centru "Budo Tomović" biće rekonstuisana i opremljena, a što će koštati blizu 58,43 hiljade eura, saopšteno je iz Glavnog grada.

Oni su pojasnili da je nakon sprovedene procedure javnih nabavki, Glavni grad sa firmom „Grand Des ign“ zaključio Ugovor za izvođenje rradova na rekonstrukciji i Ugovor za nabavku i montažu opreme za salu Dodest.

Radovi će koštati skoro 26,47 hiljada eura, a nabavka i montaža opreme blizu 32 hiljade eura.

Navodi se da je u toj sali KIC-a “Budo Tomović” planirano i skidanje i demontaža postojećih itisona na podu i zidovima, obrada stepenica sale, lijepljenje novog – igličastog poda, hoblovanje, farbanje i lakiranje drvene scene, gletovanje i krečenje plafona i zidova u sali i iza nje.

“Izabrana firma imaće, takođe, i obavezu otklanjanja eventualnih kvarova u roku od 24 sata, kao i obavljanje redovnog servisa u 12 ili 24 mjeseca”, keže se u saopštenju.

Kako su precizirali, nabavka opreme sa montažom podrazumijeva stereo pojačalo klase D, dva aktivna dvosistemska monitora zvučnika, dva mikrofona - dinamički, vokalni, dva bežična mikrofonska seta sa mikrofonom, gigitalnu dimersku jedinicu, profesionalno motorizovano bijelo “ICE” platno, prednju projekcija, brendirani multikor audio kabal, audio prespojna priključna table i 100 stolica.

“Što se tiče radova na rekonstrukciji, ugovorom su predviđeni elektro radovi koji se odnose na demonatažu reflektora, sijalica, napojnih kablova, priključnica, kao i na nabavku i ugradnju novih LED reflektora, LED sijalica, napojnih kablova, priključnica”, navodi se u saopštenju.

Dodaje se i da je ugovoreno skidanje i demontaža postojećeg itisona na podu i zidovima sale, obrada podesta i stepenica sale, lijepljenje novog holkera i novog igličastog poda na podu i na zidovima, hoblovanje, farbanje i lakiranje drvene scene u Sali, gletovanje i krečenje plafona i zidova u sali i iza sale, postavljanje laminata prve klase projekcionu kabinu, i gletovanje i krečenje zidova i plafona u projekcionoj kabini.

Rok za rekonstrukciju je i opremanje sale Dodest je 30 dana.

Iz Opštine su podsjetili da je i Agencija za stanovanje Glavnog grada nedavno izvela zanatske radove u KIC-u „Budo Tomović“ koji se odnose na molerske, farbarske, elektro i vodoinstalaterske radove.

"Nedavno su završeni i molerski radovi u unutrašnjosti KIC-a i farbarski radovi na sceni čija je ukupna vrijednost iznosila 2.667,50 eura", piše u saopštenju.

Podsjeća se da su radovi na sceni na krovu KIC-a koštali 2.832,20 eura.

Kako se navodi, Agencija za stanovanje je takođe u KIC-u realizovala farbarske, elektro i vodoinstalaterske radove čija je vrijednost 2.300,87 eura i hidroizolaterskih radova čija je vrijednost 4.462,38 eura, i koji su u toku.

Saopšteno je da je u KIC-u prošle godine realizovana kapitalna investicija na tehničkoj infrastrukturi u iznosu od 90 hiljada eura, u okviru koje je rekonstrisan sistem scenske mehanike na velikoj sceni i zamijenjen kompletan sistema grijanja i hlađenja u Velikoj sali.

"Radovi su obuhvatali montiranje 16 novih cugova, poštujući najsavremenije standarde scenske tehnike. Dio sistema je automatizovan, što je novina", precizira se u saopštenju.

Navodi se da su rekonstrukcijom sistema scenske mehanike umnogome unaprijeđeni tehnički uslovi za izvođenje programa.

Sanacija sistema scenske mehanike nastavljena je, u manjem obimu, i u ove godine i za tu namjenu u iz budžeta KIC-a izdvojeno je devet hiljada eura. 

Ocijeni:

1 2 3 4 5

0 (0 glasova)

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Vijesti online" se ne mogu smatrati odgovornim za napisano.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama. Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite Ombudsmanu.

Nije dozvoljeno postavljanje eksternih URL-ova u komentarima!

Ako imate neke primjedbe, sugestije ili komentare vezane za novi izgled i funkcionalnosti portala Vijesti, možete pisati na redizajn@vijesti.me.

Ako imate neke primjedbe, sugestije ili komentare vezane za PREMIUM sadržaj možete pisati na premium@vijesti.me.