navigacija Naslovnica Premium

U PONUDI CIJELI KOMPLEKS

6.7.2016 11:40

Zainteresovani da dostave ponude za zakup Solane

Ponude se mogu dostavljati na adresu Privrednog suda u Podgorici u narednih 20 dana, a biće otvorene 27. jula u devet sati u kancelariji stečajnog upravnog

Zainteresovani da dostave ponude za zakup Solane
Foto: Savo Prelević Autor: Mina Business

Stečajna uprava ulcinjske Solane „Bajo Sekulić“ pozvala je zainteresovane da u narednih 20 dana dostave ponude za zakup imovine tog preduzeća.

U zakup se daje cjelokupni tehničko-tehnološki kompleks preduzeća na period od godinu po početnoj minimalnoj cijeni zakupa od 2,4 hiljade EUR mjesečno, uvećano za porez na dodatu vrijednost (PDV) i pokrivanjem troškova održavanja i zaštite cjelokupne nepokretne i pokretne imovine.

Javno preduzeće Nacionalni parkovi Crne Gore (NPCG) je krajem avgusta prošle godine zaključio ugovor o jednogodišnjem zakupu cjelokupne nepokretne i pokretne imovine Solane.

Zainteresovani ponuđači, domaći i strani građani i preduzeća, imaju obavezu da organizuju proizvodnju i preradu soli na terenima i sa opremom Solane ili obavljanje srodnih djelatnosti koje su kompatibilne prostornim, prirodnim i materijalnim potencijalima kompanije.

Oni imaju obavezu održavanja cjelokupne pokretne i nepokretne imovine, koja je predmet zakupa na svoj teret, kao i da obezbijede neophodna finansijska sredstva za nesmetano obavljanje poslovnog procesa.

U pozivu je navedeno da zainteresovani ponuđači imaju obavezu da otkupe zalihe sirove i upakovane soli, rezervnih djelova i ambalaže i obezbijede stručni kadar za realizaciju poslovno-tehničke saradnje ili zakupa.

Zainteresovani ponuđači moraju imati iskustvo, odnosno reference u solarstvu ili djelatnostima srodnim prostornim, prirodnim i materijalnim potencijalima Solane. Oni treba da dostave i dokaze o obezbjeđenju stručnog kadra i sredstava ili posebne bankarske garancije, neopozive, naplative na prvi poziv, izdate od bonitetne banke, u visini sredstava neophodnih i planiranih za pripremu i realizaciju planiranih aktivnosti, kao i za održavanje imovine koje je predmet ugovora o zakupu.

Ponude se mogu dostavljati na adresu Privrednog suda u Podgorici u narednih 20 dana, a biće otvorene 27. jula u devet sati u kancelariji stečajnog upravnog.

Nakon analize dostavljenih ponuda, stečajni upravnik će donijeti odluku o daljem nastavku pregovora sa izabranim ponuđačem ili o obustavljanju aktivnosti na izboru najboljeg.

Prednost će, kako je saopšteno, imati ponuđač sa većim iskustvom u solarstvu, koji ponudi više finansijskih sredstava za organizaciju i realizaciju poslovnog procesa sa validnim garancijama banke, i koji ponudi veću cijenu zakupa.

U slučaju iste ponude prednost će imati dosadašnji zakupac imovine Solane.

Ocijeni:

1 2 3 4 5

1 (2 glasova)

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Vijesti online" se ne mogu smatrati odgovornim za napisano.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama. Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite Ombudsmanu.

Nije dozvoljeno postavljanje eksternih URL-ova u komentarima!

Ako imate neke primjedbe, sugestije ili komentare vezane za novi izgled i funkcionalnosti portala Vijesti, možete pisati na redizajn@vijesti.me.

Ako imate neke primjedbe, sugestije ili komentare vezane za PREMIUM sadržaj možete pisati na premium@vijesti.me.

Izdvojeni komentari Komentara: 1

  • Anton-Adam Staničić 2 godine i 4 mjeseca
    Bravo! Idemo u proizvodnju soli ! Brine me jedino sintagma "ili obavljanje srodnih djelatnosti koje su kompatibilne prostornim, prirodnim i materijalnim potencijalima kompanije". Pa da se to ne pretvori u npr. skladištenje soli iz Mrtvoga mora... "Srodne djelatnosti"????
    • 1
    • 0