Vremeplov: Milo sa milijarderima na žurci kod Saifa Gadafija

Među zvanicima bili su i princ od Monaka Albert, magnati Oleg Deripaska i Piter Mank, poljski milijerder Kovačuk, nekrunisani kralj čelika Mital, austrijski investitor Martin Šlaf, predstavnici vlada Libije i drugih zemalja...
2728 pregleda 5 komentar(a)
Vijesti, 27. jun 2009, Foto: Arhiva Vijesti
Vijesti, 27. jun 2009, Foto: Arhiva Vijesti

Najglamuroznijom žurkom, kakva do sada nije viđena na Jadranu, drugi po redu sin libijskog predsjednika Moamera al Gadafija, Saif al Islam Gadafi, proslavio je preksinoć svoj 37. rođendan u bečićkom hotelu Splendid.

Iako juče niko iz hotela nije htio da govori o čemu se radi, niti kakakav je to hepening bio organizovan, ostajući pri stavu da čuvaju diskreciju svakome gostu, brojne jahte usidrene u moru ispred hotela te veliki vatromet tačno u ponoć, otkrio je da se u Splendidu ipak održala gala žurka.

Saif koji je poznat po organizovanju ovakvih zabava, sličnu žurku je prošle godine upriličio u Monaku, a godinu ranije i u Sen Tropeu.

Nakon što je odabrao Crnu Goru za organizovanje svoga rođendana, Saif je, kako “Vijesti” saznaju, tražio potpunu diskreciju, ne želeći da bilo ko ometa zabavu i mir njegovih prijatelja.

U prvoj verziji, Saif je planirao da organizuje žurku na brodu “Black daimond”, modnog TV magnata Mišela Adamsa koji je prije mjesec najavio da će ova luksuzna jahta uploviti u budvanski zaliv, ali se u međuvremenu predomislio izabravši Splendid kao mjesto za proslovu rođendana.

Među brojnim zvanicima bio je i princ od Monaka Albert Renije, te milijarderi Oleg Deripaska i Piter Mank, poljski milijerder Kovačuk, nekrunisani kralj čelika Mital, austrijski investitor Martin Šlaf, predstavnici vlada Libije i drugih zemalja i mnogi drugi do čijih se imena nije moglo doći.

Prema nezvaničnim informacijama “Vijesti”, među gostima je bio i crnogorski premijer Milo Đukanović.

O kakvom se događaju radi, govori i to da su dvije velike jahte, jedna od 72 i druga od 63 metra, bile usidrene nadomaka Splendida, a samo u četvrtaka na tivatski aerodrom sletjelo je desetak “lir džetova”, koji su dovezli bogate zvanice. To se može vidjeti i iz fotografije koja je medijima dostavljena iz Aerodroma Crne Gore, na kojoj su avioni parkirani na novoj proširenoj platformi.

Saif al Islam Gadafi, je slikar koji vodi dobrotvorni fond, bio je i umiješan u pregovore oko oslobađanja talaca koje su uzimali islamski militanti, posebno na Filipinima. Osnovao je fond za brobu protiv narkomanije. Diplomirao je ekonomiju na Londonskom univerzitetu i jedan je od uticajnih novih arpskih lidera. Dok je njegov otac uspio da okrene svijet protiv sebe i svoje zemlje, prije svega Ameriku, Saifu je pošlo za rukom da zaplovi vodama biznisa i zabave, bez političkih i geografskih granica.

Bonus video: