PzP: Aktivista DPS napao našeg člana

"Na Uskokovića su kukavički nasrnuli i udarali ga, najmanje pet lica - brat, bratanići i poznanici pomenutog aktiviste DPS Nera Dragovića, sa kojim se Slavko Uskoković već bio uhvatio u koštac"
35 komentar(a)
prijava Uskoković protiv Dragović, Foto: Pokret za promjene
prijava Uskoković protiv Dragović, Foto: Pokret za promjene
Ažurirano: 12.11.2016. 16:34h

Pokret za promjene tvrdi da je njihov član Slavko Uskoković fizički napadnut u podgoričkom naselju Gornja Gorica.

Uskoković je bio potredsjednik biračkog odbora u Gornjoj Gorici u ime Demokratskog fronta.

Kako se navodi u saopštenju PzP na Uskokovića je "bez ikakvog povoda, fizički nasrnuo i udario ga u lice izvjesni Nero Dragović, jedan od vodećih aktivista DPS u tom naselju".

Uskoković je Centru bezbjednosti podgorica podnio prijavu protiv Dragovića.

"Jasno iskazajući motive političkog karatera, i pokazujući namjeru da se obračuna sa Usokovićem, koji je u tom trenutku bio sam. Ubrzo su na Uskokovića kukavički nasrnuli i udarali ga, najmanje pet lica - brat, bratanići i poznanici pomenutog aktiviste DPS Nera Dragovića, sa kojim se Slavko Uskoković već bio uhvatio u koštac. Đukanović je svjesno, u cilju odbrane gole vlasti, planirao likvidaciju lidera DF. Sada on već nedjeljama, uz pomoć sluganskih medija širi jezik mržnje, podiže tenzije i tako direktno inspiriše aktiviste DPS-a na ovakve napade na ljude iz DF-a. DF je više puta upozoravao Djukanovića da se ne igra sa građanskim mirom i sa stabilnošću ove zemlje. I jasno mu saopštavali da će DF, kao najjača i najorganizovanija opoziciona grupacija, na svaki pokušaj nasilja i pritisaka na bilo kog člana, aktivistu ili birača DF-a, odgovoriti istom mjerom", navodi se u saopštenju PzP.

Dodaju da je glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić "svojim postupanjem na dan izbora i u proteklom period, sebe javno predstavio kao dio kriminalne organizacije na čijem je čelu Milo Đukanović".

"A svojim nepostupanjem protiv aktivista DPS za brojne izborne neregularnosti, pritiske, kupovine birača i krađe, Katnić je poslao poruku članovima kriminalne organizacije DPS da su nedodirljivi, da za njih zakoni ne važe i da im je svako kriminalno ponašanje dopušteno. I ovaj put DF upozorava Đukanovića da veže svoj kerbere, da ih ne ohrabruje da nasrću na časne, hrabre i slobodne ljude iz DF-a. Šta mislimo o njemu rekli smo mu u Skupštini, u lice. Politiku DF podržava skoro 80.000 slobodnih građana Crne Gore. Zajedno sa desetinama hiljada ljudi koji su sa nama učestvovali u protestima širom Crne Gore pokazali smo mu da smo spremni da se za slobodu, čast i dostojanstvo ovog naroda borimo na ulici. I pokazali smo da nas ne mogu uplašiti zlikovci iz SAJ-a i PJP-a, ni kriminalci obučeni u uniforme crnogorske policije, niti Katnić sa svojim monstruoznim izmišljotinama", saopšteno je iz PzP.

Iz te partije su upozorili aktivste DPS, "sve članove kriminalnih bandi, sve lokalne kabadahije i nasilnike, da batina ima dva kraja" i da će na svako politički motivisano nasilje odgovoriti žestoko i adekvatno.

"Pljačkate nas, brukate, siromašite, diskriminišete i kradete na izborima već 27 godina. Još da se fizički iživljavate nad nama - to nećemo dozvoliti. Ako je Milivoje Katnić odlučio da suspenduje pravni poredak i da se svrsta u kriminalnu organizaciju, i ako je odlučio da mirno posmatra teror i nasilje DPS-a nad ljudima iz DF mi ćemo se samoorganizovati i zaštiti naše članove".

PzP je upozorio VDT-a Ivicu Stankovića, da tužilaštvo mora da oštro reaguje na "nasilje aktivista DPS-a prema aktivistima DF-a".

"Tužilaštvo mora oštro sankcionisati nasilje koje je politički motivisano, i mora najoštrije kazniti nasilnike iz DPS-a. U suprotnom, VDT će snositi veliki dio odgovornosti za eskalaciju nasilja, i primoraće DF da se sami organizujemo i zaštitimo naš fizički dignitet i ljudsko dostojanstvo svakog našeg člana, aktivitiste i birača. Đukanović bjesomučno raspiruje hajku, otvarajući sezonu linča DF-a. On snosi kompletnu odgovornost za sve što se može desiti u besudoj zemlji gdje umjesto sile zakona vlada zakon sile. PzP se zahvaljuje porodici Vuković, čiji su članovi svojom hrabrom intervencijom spriječili linč, i onemogućili gomilu nasilnika iz DPS koja je pokušala da nanese teške povrede i da ugrozi život Slavku Uskokoviću", zaključuje se u saopštenju PzP.

Bonus video: