Kamere snimile "goste" Pejanović Đurišić?

Izvor “Vijesti” tvrdi da istragu uporedo sa policijom vodi i vojna obavještajna služba, a da stručnjaci provjeravaju da li je neko neovlašćeno koristio njen kompjuter
145 pregleda 18 komentar(a)
Ažurirano: 10.11.2016. 06:51h

Ukoliko su bile uključene - kamere unutar Elektrotehničkog fakulteta morale su snimiti osobu koja je provalila vrata kabineta koji u toj zgradi koristi ministarka odbrane Milica Pejanović Đurišić.

Tu informaciju juče nije bilo moguće provjeriti kod dekana Zorana Veljovića. Njegovi saradnici kazali su reporterima “Vijesti” da je na sastanku i da će se javiti kada završi sa obavezama, ali je i kasnije bio nedostupan...

Obijena kancelarija vojne ministarke na drugom je spratu zgrade tehničkih fakulteta, koji je kao i svi ostali u zgradi pokriven video nadzorom.

Studenti su novinarki juče rekli da kamere konstantno snimaju.

Policija se ni juče nije zvanično oglasila tim povodom, niti su iz te institucije odgovorili na pitanja “Vijesti” o tom slučaju.

Pejanović Đurišić preksinoć je potvrdila da je obijena brava na kancelariji 338 i saopštila da ne zna da li je nešto ukradeno.

“Vrlo je neobično, jer se to nikada tamo nije desilo. Nisam ulazila u kancelariju, jer veoma dobro znam proceduru. Prepustila sam nadležnim organima da utvrđuju detalje”, kazala je Pejanović Đurišić.

Izvor “Vijesti” tvrdi da istragu uporedo sa policijom vodi i vojna obavještajna služba, a da stručnjaci provjeravaju da li je neko neovlašćeno koristio njen kompjuter.

Šef vojne obavještajne službe Goran Poleksić nije želio da potvrdi, ali ni demantuje tu informaciju.

Pejanović Đurišić je rekla da su na uviđaju bili jedino inspektori Uprave policije.

Iz te institucije nezvanično su kazali da je kriminalistička policija obavila uviđaj i da im je Pejanović Đurišić rekla da ništa nije ukradeno. Ona je to demantovala: “To se tek utvrđuje”.

Pejanović Đurišić redovna je profesorica na predmetima osnovi digitalnih telekomunikacija i mobilne radiokomunikacije.

U martu 2012. godine izabrana za ministarku odbrane

Galerija

Bonus video: