Glendža: Postrojenje u Vještici koštaće Budvu 150 miliona

Glendža je naglasio da postrojenje za desalinizaciju morske vode, a koje je proizvelo samo neznatnu količinu vode za piće, odavno nije u funkciji već je za staro gvozđe
84 pregleda 0 komentar(a)
Radomir Glendža, Foto: Vuk Lajović
Radomir Glendža, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 06.10.2016. 13:49h

Postrojenje i sistem za tretman otpadnih voda u bečićkom naselju Vještica koštaće građane Budve nevjerovatnih 150 miliona eura. To je saopšteno na konferenciji za novinare izborne liste Grupa birača „Uzdignimo Budvu – Radomir Glendža“.

“Podsjećanja radi, postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda do sada je koštalo 58 miliona eura, a za koje će biti potrebno izdvojiti dodatnih 25 do 30 miliona eura da bi se u potpunosti povezala kanalizaciona mreža na cijeloj teritoriji naše opštine. Do sada je, potrošeno 80 odsto novca, a urađeno svega 50odsto predviđenih radova. Ako tome dodamo kamate za ovaj kredit, postrojenje ce koštati oko 150 miliona eura, za koje je dosadašnja DPS vlast predvidjela da taj novac vraćaju građani u narednih 25 godina, koje pritom nije niko ništa pitao. Naravno, građani na tolika novčana zaduženja ne bi pristali, a oni se ne bi mogli ugraditi. Koliko su građani od DPS vlasti opljačkani pokazuje činjenica da je postrojenja u Tivtu I Kotoru sa 60 kilometara kanalizacione mreže koštalo oko 11 miliona eura, a u Beranama 13 miliona eura“, saopštio je nosilac liste Radomir Glendža.

Glendža je naglasio da postrojenje za desalinizaciju morske vode, a koje je proizvelo samo neznatnu količinu vode za piće, odavno nije u funkciji već je za staro gvozđe.

“Dosadašnja vlast je naravno, predvidjela da i njega otplaćuju građani, koje takođe nije niko ništa pitao, jer su se I tu dobro ugradili. Sada treba otplaćivati i taj novac od oko 10 miliona eura. Izmišljena taksa na vodomjere, je predstavljala samo stavku kojom će se primorati građani da dodatno pomognu DPS vlast i njihovu unaprijed smišljenu krađu. Dakle, dosadašnja vlast je bila dosljedna jedino u pljačkanju svojih građana. Zato građani ne smijemo propustiti šansu 16.oktobra da učinimo sve da ovo zlo od DPS-a koje nas je zajedno snašlo, konačno skinemo sa vlasti I izborimo sa za budućnost naše đece“, poručio je Glendža.

On je kazao da je dosta bilo “da nas prave ludim i slijepim, a nijesmo ni jedno ni drugo“.

“Grupa birača “Uzdignimo Budvu“, neće obećavati što neće moći ispuniti. Ono što obećamo to ćemo ispuniti, riječ vam dajemo. Nećete plaćati račune za vodu koji su vam grobari Budve nametnuli, već će oni od 1.januara 2017.godine, bit umanjeni za 50 odsto kako za domaćinstva, tako I za privredu. Gubitke na mreži tražit ćemo u njihovim vilama, motelima I hotelima. Ono što mogu da vam obećam je da se ovaj grad više neće pljačkati, niko se više sirotinji rugati neće jer sirotinje neđe ni biti, nezaposlenih neće biti, briga o građanima biće prioritet, pravde I slobode će konačno biti, I to jednake za sve.Nova vlast u liku grupe birača “Uzdignimo Budvu”, bit će stvarni servis građana. Budva može bolje, daleko bolje. Jer Budva zaslužuje bolje I zbog predaka, a I naših potomaka.Ko ima cilj naći će I put, a mi imamo mnogo ciljeva koje želimo da realizujemo“, zaključio je Glendža.

Bonus video: