Berane: Izložba dječijeg likovnog stvaralaštva

„Mi imamo vas i možemo reći Berane ima budućnost koja je danas potvrdila najljepše i najtananije misli i doživljaje radosti iskazane kroz likovne radove koji su pred nama“
78 pregleda 0 komentar(a)
izložba Berane, Foto: Tufik Softić
izložba Berane, Foto: Tufik Softić
Ažurirano: 30.09.2016. 14:42h

U organizaciji Opštine Berane, odnosno Sekretarijata za sport, kulturu,omladinu i saradnju sa NVO i Javne ustanove Polimski muzej Berane, otvorena je izložba likovnog stvaralaštva učenika predškolskog vaspitanja, osnovnih i srednjih škola iz ovog grada.

Na izložbi su predstavljena 63 likovna rada, na platnu i papiru, polaznika predškolske ustanove „Radmila Nedić“, učenika osnovnih škola „Vuk Karadžić“ , „Vukašin Radunović“, „Radomir Mitrović“, „Polica“, „Donja Ržanica“, „Lubnice“ , „Vladislav Rajko Korać“ – Štitari, te učenika Gimnazije Panto Mališić i Srednje medicinske škole „dr Branko Zogović“.

Sekretar resornog sekretarijata Zoran Jojić kazao je da radovi koju se predstavljeni na izložbi predstavljaju najljepši poklon i pravo otkrivanje bogastva koju ima mladost.

„Mi imamo vas i možemo reći Berane ima budućnost koja je danas potvrdila najljepše i najtananije misli i doživljaje radosti iskazane kroz likovne radove koji su pred nama“ – kazao je Jojić.

On je dodao da ova izložba treba da bude obnavljanje nekih tradicionalnih manifestacija, koje kroz likovno izražavanje i inicijative kulturnih dešavanja djece i mladih, može biti pokretač i agens koji je istovremeno univerzalan ali i konkretan , podjednako ispunjen i definisan prošlošću, otvoren za sadašnjost i usmjeren ka budućnosti.

„Takav agens može da konstituiše novi gradski kulturni identitet kao izraz urbanog i u sinergiji različitih identiteta može da bude iskaz i multikulturalizma i podsticanje njihove posebnosti kao nečeg zanimljivog, privlačnog i bogatog“ - rekao je Jojić.

Pedstavnicima škola i nastavnicima-mentorima uručene su zahvalnice i diplome.

Dobar dio likovnih radova na ovoj izložbi nastao ja na maneifestaciji „Djeca crtaju na asfaltu“ koja je prije nekoliko dana održana na platou ispred zgrade Opštine.

Bonus video: