Pau Gasol za "Vijesti": Nije dobro, ali nije ni tragično

Gasol je tokom cijelog meča sa Brazilom bio na meti domaćih navijača - zvižduci i uvredljivo skandiranje sa tribina nisu mu, kaže, poremetili koncentraciju
0 komentar(a)
Pau Gasol, Foto: Reuters
Pau Gasol, Foto: Reuters
Ažurirano: 11.08.2016. 11:16h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Rio de Žaneiro - Crnogorske rukometašice nisu jedina selekcija, koja je u Rio došla kao srebrna iz Londona, a koja je nakon dva kola grupne faze na nuli.

U istoj situaciji su i košarkaši Španije - nakon poraza od Hrvatske, Španci su izgubili od Brazila, u dramatičnoj završnici, a tragičar u oba meča bio je čovjek, koji je obično donosio pobjede. Pau Gasol je protiv Hrvatske dobio rampu Darija Šarića u posljednjim trenucima, a u duelu sa Brazilom promašio dva slobodna bacanja 23 sekunde do kraja, prije nego što je Markinjoš pogodio za pobjedu...

Dan nakon poraza, Gasol je, ipak, bio raspoložen za kratak razgovor na olimpijskom trgu u okviru olimpijskog sela...

„Nije dobra situacija, ali nije ni tragična. Imamo još tri utakmice, sve je na nama“, rekao je Gasol za „Vijesti“.

Sada je, međutim, Španija u situaciji da bi već u četvrtfinalu mogla da naleti na selekciju SAD. Na pitanje plaši li se toga, odgovara iskusno:

„Daleko je do tada, uopšte ne razmišljamo ko je rival u četvrtfinalu, već kako da do njega dođemo“.

Gasol je tokom cijelog meča sa Brazilom bio na meti domaćih navijača - zvižduci i uvredljivo skandiranje sa tribina nisu mu, kaže, poremetili koncentraciju.

„Jeste drugačije nego u NBA, ali svuda se zviždi isto i nije prvi put da igram u takvoj atmosferi. A, to što su pjevali nisam ni razumio. Ne, nisu uticali da promašim“, kaže Gasol.

Špance do kraja čekaju mečevi sa Nigerijom, Litvanijom i Argentinom.

„Nadam se da će biti bolje, da ćemo imati više sreće“, kazao je Gasol.

Legendarni španski igrač ima dvije srebrne olimpijke medalje, iz Pekinga i Londona.

„Naravno da nam je želja da dođemo do finala i treći put, ali sada bi bilo zaista nepotrebno i pomalo glupo govoriti o tome“, zaključio je 36-godišnji centar, koji je na utakmici sa Brazilom postao je četvrti najbolji strijelac u istoriji Igara sa 506 poena.

Ispred njega su Brazilac Vlamir Markeš sa 537, Australijanac Endrju Gejz sa 789 i nikad dostižni Oskar Šmit sa 1093.

Izazov u San Antoniju

Od naredne sezone Gasol će igrati u San Antoniju, gdje će naslijediti Tima Dankana.

Biće to njegov četvrti klub u NBA karijeri, koja traje već 16 godina - igrao je za Memfis, Lejkerse, sa kojima je dva puta bio šampion, a posljednje dvije sezone u Čikagu.

„Radujem se novom izazovu u jednoj od najbolje organizovanih ekipa u NBA“, kratko i jasno je objasnio zbog čega je prihvatio ponudu San Antonija, koga je prethodno odbio 2014. godine, odlučivši se za Čikago.

Sponzor izvještavanja iz Rija

Bonus video: