Obijen planinarski dom u Nikšiću: Lopovi odnijeli bukvalno sve iz zgrade

Stari planinarski dom izgorio je u požaru 28.jula 2007. godine, na dan obilježavanja memorijala Ratka-Gage Lučića i Danila Petrovića, planinara PSD “Javorak” koji su živote dali tokom alpinističke akcije, a novo zdanje još uvijek nije predato na upotrebu PSK “Javorak”
180 pregleda 9 komentar(a)
Planinarski dom Nikšić, Foto: Svetlana Mandić
Planinarski dom Nikšić, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 12.05.2016. 14:12h

Planinarski dom u Nikšiću, koji se nalazi u Ulici „Jovana Cvijića“ i čija gradnja je završena prije tri godine, ali koji još uvijek nije useljen, prethodne noći obili su lopovi i iz njega odnijeli desetak šatora, pedesetak vreća za spavanje, muzičku liniju, dvadesetak pribora za jelo, podmetače.

To su ujedno bile i jedine stvari koje su se nalazile u Domu čija gradnja je započeta zahvaljujući donacijama crnogorskih privrednika, države i lokalne uprave, 2010.godine, nakon što su članovi Planinarsko smučarskog kluba „Javorak“ osvojili najveći vrh svijeta Mont Everest.

Stari planinarski dom izgorio je u požaru 28.jula 2007. godine, na dan obilježavanja memorijala Ratka-Gage Lučića i Danila Petrovića, planinara PSD “Javorak” koji su živote dali tokom alpinističke akcije, a novo zdanje još uvijek nije predato na upotrebu PSK "Javorak".

Predsjednik Upravnog odbora "Javorka", Đoko Vujičić kazao je da u objektu, koji još uvijek nije tehnički pripremljen, nema struje tako da ni alarm koji su postavili ne funkcioniše.

"Tri godine čekamo da dobijemo upotrebnu dozvolu. Prosto je neshvatljivo da se situacija odugovlači, uprkos brojnim apelima na nadležne u Opštini Nikšić. Ne znamo više do kada da čekamo kako bi dobili dozvolu. Jedno je izvjesno objekat je građen za potrebe planinara, ali sada on nikome ne služi", kazao je Vujičić.

Bonus video: