Zaljubljenici u prirodu došli na otvaranje ljetnje turističke sezone u NP Biogradska Gora

Tokom prošle godine Biogradsko jezero posjetilo je oko 35.000 turista. Zbog radova koji kasne u ovom Nacionalnom parku očekuju znatno lošiju posjetu.
265 pregleda 0 komentar(a)
np bIOGRADSKA GORA, Foto: Printscreen (YouTube)
np bIOGRADSKA GORA, Foto: Printscreen (YouTube)
Ažurirano: 01.05.2016. 17:30h

Ni kiša praćena vjetrom nije spriječila brojne zaljubljenike u prirodu da dođu na otvaranje ljetnje turističke sezone u Nacionalnom parku Biogradska Gora .

"Iako je nevrijeme riješili smo da obilježimo ovaj dan kao i svake godine da se skupimo,da se družimo,da napravimo tu atmosferu,da održimo taj turistički duh", kazao je Saša Šćepanović iz Kolašina

Po tradiciji na ovaj dan nije izostalo druženje uz pjesmu.

Po običaju na bogatoj trpezi za svakog po nešto.

"Jaja obzirom da je Vaskrs,onda imamo pečenu prasetinu, sa roštilja vrat, kobasica, bataci, ćevapi", kazao je Mile Rakočević iz Kolašina.

Iako rijetki ,nesvakidišnjim ambijentom zadovoljni su strani turisti.

"U našoj zemlji nemamo toliko mnogo kiše, toliko mnogo vode, nemamo toliko zelenila a ovo je to što volim i ima u Crnoj Gori i ovdje u Nacionalnom parku", kazala je turistkinja iz Izraela

Osim prirodnih ljepota koje pruža jedina prašuma u Evropi, posjetioci mogu biti zadovoljni cijenama koje su na prošlogodišnjem nivou.

"Dnevna sportska ribolovna dozvola košta 20 eura,smještaj u našim bungalovima košta 10 eura, iznajmljivanje čamaca po osobi je 8 eura po satu. Takođe prošle godine smo uveli nove sadržaje kao što je iznajmljivanje bicikala,kajaka,planinarske opreme", kazao je direktor NP Biogradska Gora Saša Jeknić.

Tokom prošle godine Biogradsko jezero posjetilo je oko 35.000 turista. Zbog radova koji kasne u ovom Nacionalnom parku očekuju znatno lošiju posjetu.

"Razlog za to je nedostatak restorana koji očekujemo da se završi krajem jula i početkom avgusta jer taj restoran je jedan zamajac i pokretač svih aktivnosti koje se dešavaju u Nacionalnom parku", kazao je Jeknić

Novina koju će Nacionalni park u saradnji sa Svjetskim fondom za zaštitu prirode ponuditi tokom ove sezone je jedinstveni projekat ,,Posmatranje medvjeda,, od čega će kako tvrde koristi imati svi turistički radnici sa ovog područja.

Bonus video: