Bonton – nova emisija na TV Vijesti

Na koju stranu naginjete tanjir? Koliko plešete sa partnerom? Kako odlažete nož i viljušku za vrijeme jela? Prekidate li tuđi razgovor i iz kojeg razloga?
209 pregleda 0 komentar(a)
Bon Ton, Foto: TV Vijesti
Bon Ton, Foto: TV Vijesti
Ažurirano: 20.03.2016. 17:18h

Prva sezona televizijske emisija Bonton u Produkciji DRS-a i Digital DAB-a odgovara na pitanja kako da se ponašamo u svakodnevnim životnim situacijama. Voditellji Milena Đergović i Đorđije Tatić imaju suprotstavljena ali i vrlo ubjedljiva gledišta a pravi odgovor nam saopštavaju tek u slijedećoj emisiji. Emisiju Bonton moći ćete da gledate radnim danima prije Vijesti u pola 7.

Na koju stranu naginjete tanjir? Koliko plešete sa partnerom? Kako odlažete nož i viljušku za vrijeme jela? Prekidate li tuđi razgovor i iz kojeg razloga?

Odgovore na ova i mnoga druga pitanja saznajte u emisiji Bonton.

"Lijepim manirima ne samo da vodimo računa o osobama oko nas, već im govorimo i o nama. Kakvi smo. koliko smo obuzeti sobom i koliko mislimo o drugima. Osoba koja čuva druge od sebe, prirodno se ponaša u skladu sa Bon Tonom ali nije loše posjedovati znanje o lijepim manirima. To je relativno univerzalan jezik ponašanja. Kažem relativno, jer Bonton nije konačan kodeks i nije identičan u svim kulturnim zajednicama. To mu daje i notu zanimljivosti. Ovakva emisija je poželjna ne samo u Crnoj Gori već i u regionu i pravo je pitanje kako dosad nije nastala", rekao je Dragi Vujačić, koproducent serijala.

Na zabavo edukativan način bavili smo se dilemama koji se tiču bontona a podrazumijevaju svakodnevno ponašanje i situacije u kojima se nalazimo. Situacije u koje dovodimo sebe, a nerijetko i druge, često su komične. Mislim da će gledanje emisije biti korisno kako djeci tako i starijoj populaciji. Tokom snimanja često sam bio u dilemi da li je nešto ispravno ili pogrešno, na kraju, koliko god se činilo meni nelogično, bilo je ispravno, a opet, u nekim situacijama neispravno.

"Veliko je je olakšanje kad su ljudi opušteni i ne opterećuju vas negativnom energijom. To se često dešava na snimanjima, naročito kad treba ispoštovati rokove. Ekipa koja je snimala ovaj serijal upravo je imala tu notu opuštenosti koja vas stimuliše da budete bolji u onome što zahtijeva priča koju pričate. Naravno, taj vid opuštenosti nije uticao na profesionalnost tokom rada na ovom serijalu. Bilo je zadovoljstvo raditi sa njima. Nadam se da će se serija Bonton dopasti publici u onoj mjeri koliko smo i mi uživali pripremajući je za gledaoce", kaže Tatić.

Novu emisiju "Bonton" gledajte radnim danima od 18:20h, samo na TV Vijesti.

Bonus video: