Ljubitelj raskošnog neimarskog nasljeđa

Konjevićeve slike postavljene u foajeu Dvorane Park ostavljaju utisak da ulazite u grad, osunčan, mediteranski, živih boja i zadovoljnih stanovnika
155 pregleda 0 komentar(a)
Minja Bojanić, Tiho Konjević, Foto: Slavica Kosić
Minja Bojanić, Tiho Konjević, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 14.12.2015. 10:19h

Izložba “Ulice“ Novljanina Tiha Konjevića otvorena je u foajeu Dvorane Park u Hrceg Novom.

"Odan podanik Mediterana, bez trunke sumnje, Konjević je time i osebujan likovni 'vojnik-dragovoljac' koji svojim djelima i nadalje podsjeća, opominje, brani, a potom likovno i u ovim svojim minijaturama slavujski pefinjeno 'opjeva' i raskošno neimarsko naslijeđe mudrih, skromnih i dičnih nam predaka", kazao je otvarajući izložbu pisac i slikar Minja Bojanić, konstatujući da "čovjek poželi da se smanji i u nekoj od tih kuća provede "šaku preostalih ljeta".

Konjevićeve slike postavljene u foajeu Dvorane Park ostavljaju utisak da ulazite u grad, osunčan, mediteranski, živih boja i zadovoljnih stanovnika.

"Pomalo kolekcionar, jer na njegovim reljefnim slikama se nalaze skoro zaboravljeni predmeti, pomalo arhitekta jer kuće, makar i majušne, treba sagraditi, Konjević ipak je najviše maštar i umjetnik, kreativac. Stvara svoj svijet od stvarnosti, legendi i sna više od decenije a tek sada se osmjelio da ono što radi pokaže na prvoj samostalnoj izložbi”, kazao je Bojanić.

"Nisam stigao ranije da pripremim dovoljno radova za izložbu, jer za jedan rad treba najmanje desetak dana, za neke cijli mjesec i više”, pojasnio je Konjević.

"Uvijek koristim materijale iz prirode, nema imiticija, ili da nešto improvizujem. Uglavnom, to su originali, ali umanjeni nekih deset ili dvanaest puta", objašnjava Konjević likovnu avanturu.

Bonus video: