Uhapšen državljanin Albanije sa 11 kilograma skanka

„Carinski i policijski službenici su u rezervoaru vozila pronašli i oduzeli 26 vakumiranih PVC pakovanja u kojima se nalazila materija tamno zelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana“, kaže se u zajedničkom saopštenju
2 komentar(a)
Skank, Foto: Uprava policije
Skank, Foto: Uprava policije
Ažurirano: 02.11.2015. 15:44h

Albanski državljanin S.C. (25) uhapšen je zbog sumnje da je preko državne granice Crne Gore pokušao da prokrijumčari 11,1 kilogram skanka.

Službenici Carinske ispostave Debeli brijeg i policijski službenici Regionalnog centra granične policije Jug, 31. oktobra na graničnom prelazu zaustavili su automobil marke „Fiat stilo“ albanskih registarskih oznaka, kojim je upravljao S.C.

„Carinski i policijski službenici su, pregledom lica i vozila, koristeći carinski specijalizovani uređaj – fibroskop, u rezervoaru vozila pronašli i oduzeli 26 vakumiranih PVC pakovanja u kojima se nalazila materija tamno zelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana“, kaže se u zajedničkom saopštenju uprava carina i policije.

Preliminarnim analizama utvrđeno je prisustvo opojne droge marihuane, tipa skank, ukupne mase 11,1 kilogram.

O događaju je obaviješten zamjenik Višeg državnog tužioca u Podgorici koji je naložio da mu se S.C. privede na dalju nadležnost uz krivičnu prijavu, zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Oduzeta droga upućena je Forenzičkom centru radi vještačenja.

Bonus video: