Suđenje Čoguriću za ubistvo braće Ćulafić: Danijelu pucao u grudi pa u glavu

Odgovarajući na pitanje advokata Danila Mićovića, branioca okrivljenog Čogurića, kazao je da se “empirijski, sa velikom vjerovatnoćom, da pretpostaviti da je tijelo Danijela Ćulafića prilikom zadobijanja prve povrede u grudi, bilo gornjim dijelom nagnuto i usmjereno ka naprijed”
383 pregleda 24 komentar(a)
Mašan Čogurić, Foto: Vesko Belojević
Mašan Čogurić, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 19.09.2015. 08:58h

Vještak sudske medicine dr Nemanja Radojević kazao je da je pokojni Danijel Ćulafić pogođen sa dva hica - prvim u grudi, a drugim u glavu, i da je smrt odmah nastupila.

Radojević je to rekao juče u Višem sudu, u nastavku suđenja Mašanu Čoguriću, optuženom za ubistvo braće Ćulafić - Davorina i Danijela.

“Hici koji su Danijela pogodili, ispaljeni su iz pištolja iz relativne blizine”, kazao je on.

Dodao je da je “imajući u vidu smjerove strijelnog kanala, i karakteristike ulaznih rana”, mišljenja da je Danijel prvo pogođen u grudi.

Odgovarajući na pitanje advokata Danila Mićovića, branioca okrivljenog Čogurića, kazao je da se “empirijski, sa velikom vjerovatnoćom, da pretpostaviti da je tijelo Danijela Ćulafića prilikom zadobijanja prve povrede u grudi, bilo gornjim dijelom nagnuto i usmjereno ka naprijed”.

On nije mogao ni da potvrdi, ni da isključi “varijantu da je Danijel bio u zamahu pesnicom desne ruke ka naprijed”, kada je pogođen, ali je, odgovarajući na pitanja Mićovića, kazao da “metalni boks nije bio navučen na Danijelove prste” kada je ovaj pogođen.

Borislav Ćulafić, otac ubijenih Danijela i Davorina, prigovorio je nalazu vještaka, ocijenjući ga pristrasnim. On je tražio njegovo izuzeće, ali je vijeće sudije Vladimira Novovića odbilo njegov zahtjev kao neosnovan. Radojević je kazao da je Davorin Ćulafić pogođen “u lijevom dojkinom predjelu” i da se “u trenutku zadobijanja povrede, mogao nalaziti u uspravnom položaju, dok je gornji dio tijela bio ka nazad”.

Čogurić je optužen da je braću Ćulafić usmrtio hicima iz revolvera 15. februara 2014. Suđenje se nastavlja 16. oktobra.

Bonus video: