Uhapšena (65) zbog sumnje da je posredovala u prostituciji

"Službenici Odsjeka su, nakon sprovedenih višemjesečnih aktivnosti tokom 2014. i 2015. a u saradnji sa Višim i Osnovnim državnim tužilaštvom u Podgorici, prikupili dokaze koji ukazuju na sumnju da je S.J. u okviru ugostiteljskog objekta "Plavi 10" u Zeti, a koji je u njenom vlasništvu, u dužem vremenskom periodu seksualno eksploatisala više ženskih osoba među kojima su i tri maloljetna lica"
225 pregleda 26 komentar(a)
Prostitucija, Foto: Shutterstock
Prostitucija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 22.07.2015. 17:56h

Policija je u akciji "Kamp" uhapsila Stojanku Jovović (65) iz Podgorice, zbog sumnje da je počinila krivično djelo posredovanje u vršenju prostitucije.

"Službenici Odsjeka su, nakon sprovedenih višemjesečnih aktivnosti tokom 2014. i 2015. godine, a u saradnji sa Višim i Osnovnim državnim tužilaštvom u Podgorici, prikupili dokaze koji ukazuju na sumnju da je S.J, u okviru ugostiteljskog objekta "Plavi 10", koji se nalazi u Zeti a koji je u njenom vlasništvu, u dužem vremenskom periodu seksualno eksploatisala više ženskih osoba među kojima su i tri maloljetna lica. Postoji osnov sumnje da je osumnjičena u navedenom ugostiteljskom objektu – u sobama koje se nalaze u sklopu ovog objekta, kao i na drugim lokacijama, ugovarala sa gostima lokala pružanje seksualnih usluga za novac", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Dodaje se da je zbog osnova sumnje da je počinila krivično djelo posredovanje u vršenju prostitucije, Jovović uhapšena i uz krivičnu prijavu predata zamjeniku Osnovnog državnog tužioca u Podgorici na dalju nadležnost.

Službenici Odsjeka za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, kako se dodaje, će i u narednom periodu sprovoditi aktivnosti na otkrivanju, sprječavanju i suzbijanju prostitucije i posredovanja u vršenju prostitucije.

"Službenici ovog Odsjeka su inače u toku 2014. godine realizovali pet predmeta koji se odnose na suzbijanje posredovanja u vršenju prostitucije i uopšte prostitucije kao društveno negativne pojave, od kojih su u dva predmeta, kako sumnjamo, krivična djela počinjena na organizovan način. U ovim predmetima ukupno je lišeno slobode 12 lica koja su osumnjičena da su ugovarala i organizovala pružanje seksualnih usluga od strane ženskih osoba za novac", navodi se u saopštenju policije.

Bonus video: