Direktno upucani ili ranjeni od rikošeta?

Prema optužnici, Maslovarić i Simonović su 20. aprila 2013. godine pucali i ranili četvoricu muškaraca - Bjelopoljca Femiću, kojem je oštećena kičmena moždina i Berance Aleksandara Marsenića, Beranara Sujkovića i Piljevića
166 pregleda 0 komentar(a)
Uviđaj, policija, Foto: Tufik Softić
Uviđaj, policija, Foto: Tufik Softić
Ažurirano: 13.06.2015. 09:42h

Umjesto završnih riječi, zamjenica višeg državnog tužioca Nada Bugarin zatražila je juče u Višem sudu usaglašavanje nalaza vještaka dr Nemanje Radojevića i dr Mihaila Kuluša, oko povreda muškaraca ranjenih u pucnjavi u kafiću Kaza u Beranama.

Marko Maslovarić i Dražen Simonović odgovaraju za pokušaj ubistva. Simonoviću se sudi u odsustvu.

Radojević je najprije bio saglasan sa kolegom Kulišem - da su povrede “moguće” nastale od dejstva sačme iz "krateža" koji je navodno koristio Simonović.

Poslije saslušanja vještaka balističara Božidara Bakića, Radojević je korigovao nalaz i isključio mogućnost da su Miroslav Femić i Jasmin Piljević na taj način povrijeđeni u pucnjavi.

Tužiteljka je tražila i da se vještak Bakić, između ostalog, izjasni da li postoji takozvano skraćeno vatreno oružje koje prilikom ispaljivanja metaka ne izbacuje čaure i da li su povrijeđeni ranjeni rikošetiranjem sačme ili projektila.

Bakić je ranije kazao da nije mogao, bez uvida u oružje, da odgovori da li šest čaura i dva projektila kalibra 9 milimetara a nađena poslije pucnjave, potiču od jednog ili dva pištolja.

Prema optužnici, Maslovarić i Simonović su 20. aprila 2013. godine pucali i ranili četvoricu muškaraca - Bjelopoljca Femiću, kojem je oštećena kičmena moždina i Berance Aleksandara Marsenića, Beranara Sujkovića i Piljevića.

Predsjedavajući sudija Šefkija Đešević je prihvatio predloge tužioca i nastavak suđenja zakazao za 19. jun.

U optužnici piše da je Simonović tada pucao iz „krateža”, a Maslovarić iz pištolja.

Bonus video: