Policajci su čuvali Mila Đukanovića, a ne saobraćaj

“Policija nije hapsila one što su gađali, već one što su sjedjeli i pjevali pjesme“...
148 pregleda 15 komentar(a)
Marko Milačić, Boban Batrićević, Ninoslav Kaluđerović, Foto: Savo Prelević
Marko Milačić, Boban Batrićević, Ninoslav Kaluđerović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 20.05.2015. 06:06h

Novinari “Vijesti” Jelena Jovanović i Darvin Murić, kao i fotoreporteri Savo Prelević i Zoran Đurić, saopštili su juče da je Ulica Stanka Dragojevića bila zatvorena za saobraćaj tokom protesta u februaru prošle godine.

Demostranti su, prema njihovim riječima, pohapšeni kada su počeli pjesmom da čestitaju rođendan premijeru Milu Đukanoviću.

To su naveli u nastavku suđenja Marku Milačiću, Bobanu Batrićeviću, Ninoslavu Kaluđeroviću, Ireni Delji, Danilu Mrvaljeviću, Miru i Milki Radević i Aljoši Turoviću, koji se terete da nisu poslušali naredbu policije, čime su navodno ugrozili odvijanje saobraćaja u centru Podgorice.

Jovanovićeva je rekla da je tog dana izvještavala o protestima i kazala da se sjeća maskiranih muškaraca koji su gađali policiju i zgradu Vlade... To se, rekla je, desilo prije hapšenja okrivljenih, ali napadači tada nijesu privedeni.

“Nakon toga, protest je nastavljen mirno, sjećam se da su optuženi sjedjeli na ulici, a oko njih je bilo stotinjak ljudi. Ulica je bila blokirana za saobraćaj. Čak je i mene jedan policajac krenuo da udari pendrekom i urlao je nešto, dok sam ja pokušavala da mu objasnim da izvještavam o događaju. Ljude koje su stajali okolo su tjerali ka parku i nakon toga su počeli da hapse optužene”, ispričala je Jovanovićeva.

Prelević je rekao da je jedan od policajaca prišao dok optuženi sjedjeli i pjevali i tražio da se novinari udalje, jer će biti intervencije...

Na pitanje sudije Gorana Đukovića da li je čuo naredbu policije, Prelević je rekao da mu se čini da je neko od uniformisanih tada poručio - “da se sklone s ulice ili će ih oni skloniti”.

Na pitanje Kaluđerovića da li se sjeća koliko je vremena prošlo od momenta kad je policajac to rekao i počeo da hapsi, Prelević je naveo da nije prošlo više od dva, tri minuta.

Na snimcima koji su ranije pregledani, vidi se da policajac izdaje naredbu “hapsi” u trenutku kada optuženi u pjesmi izgovaraju ime Đukanovića.

Policajaci su rekli da su morali da privode jer je ometan saobraćaj.

Bonus video: