Podgorica: Dvije osobe pokušale da podmite policajce

Policija je 5. maja uhapsila Podgoričanina A.K. (26) i F.Š (21) iz Prištine, nastanjenog u Podgorici
17 komentar(a)
Korupcija, Foto: Ilustracija
Korupcija, Foto: Ilustracija
Ažurirano: 07.05.2015. 15:21h

Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Podgorica su u prethodnih nekoliko dana podnijeli krivične prijave protiv dvije osobe osumnjičene za davanje mita.

Policija je 5. maja uhapsila A.K. (26) iz Podgorice, koji je tokom saobraćajne policijske kontrole pokušao da podmiti službenika policije sa 50 eura.

"Njega su istog dana, kao učesnika u saobraćaju – vozača vozila „Mercedes CLK“, radi kontrole zaustavili službenici Stanice policije za bezbjednost saobraćaja CB Podgorica. Policijski službenici su ustanovili da je lice počinilo prekršaj jer je upravljalo neregistrovanim vozilom. Kada su mu saopštili da će mu biti napisan prekršajni nalog te da će vozilo biti privremeno oduzeto, A.K. je, kako se sumnja, kroz prozor službenog policijskog vozila u kojem se nalazio jedan policijski službenik, a u prisustvu drugog policijskog službenika, ubacio novčanicu u apoenu od 50 eura, tražeći da ne izvrše navedene službene radnje prema njemu", navodi se u policijskom saopštenju.

Kako je saopšteno, o ovom događaju je obaviješten zamjenik Osnovnog državnog tužioca u Podgorici, koji je kvalifikovao krivično djelo. Predmetna novčanica je izuzeta, a A.K. je uz krivičnu prijavu priveden ZODT.

Službenici CB Podgorica su 4. maja, procesuirali F.Š. (21), rođenog u Prištini – Kosovo, a nastanjenog u Podgorici.

"On je, kako se sumnja, službenicima Stanice policije za bezbjednost saobraćaja CB Podgorica, koji su ga zasutavili radi kontrole u svojstvu vozača pmv „VW Golf III“, ponudio novčanicu u aopenu od 10 eura kako ne bi izvršili službenu radnju prema njemu, odnosno napisali mu prekršajni nalog zbog toga što je upravljao vozilom bez položenog vozačkog ispita. Osim toga, lice kod sebe nije imalo ni lična dokumenta što je inače dužno da ima", saopšteno je iz Uprave policije.

I o ovom događaju je obaviješten ZODT u Podgorici, koji je naložio da se protiv F.Š. podnese krivična prijava, zbog osnova sumnje da je počinio pomenuto krivično djelo, te da se predmetna novčanica izuzme što je i učinjeno.

Bonus video: