Suđenje za pucnjavu u Beranama: Maslovarić nije imao potres mozga

Da je imao potres mozga, optuženi se ne bi sjećao detalja šta je bilo prije i poslije pucnjave i ne bi mogao da trči...
272 pregleda 3 komentar(a)
Marko Maslovarić, Foto: Jadranka Ćetković
Marko Maslovarić, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 14.02.2015. 17:46h

Vještak sudske medicine dr Nemanja Radojević, kazao je juče da Beranac Marko Maslovarić nije zadobio potres mozga u vrijeme tuče i pucnjave u kafiću „Kaza”.

On je to izjavio u bjelopoljskom Višem sudu, gdje se Maslovariću i Draženu Simonoviću sudi za pokušaj ubistva.

Radojević je rekao da je Maslovarić 20. aprila 2013. godine, zadobio četiri lakše povrede, koje su nastale dejstvom najmanje tri nezavisna udarca.

“Povrede glave i usne nijesu mogle nastati od pada, jer su to tipično povrede od udarca pesnice, dok povreda grudnog koša u medicinskoj dokumentaciji nije precizno opisana pa se ne može zaključiti kako je nastala. Povreda na ruci mogla je nastati od udara, međutim, nije isključena mogućnost da je mogla nastati dejstvom vrha noža ili britve”, kazao je Radojević.

Advokati odbrane i vještak najviše su polemisali oko povrede na glavi optuženog. Maslovarić je ranije tvrdio da nije imao namjeru da ubije i da je pucao u nesvjesnom stanju, jer je bio napadnut.

Radojević je zatražio da se pročita iskaz optuženog, a zatim rekao da Maslovarić nije mogao imati potres mozga: „Sasvim se isključuje mogućnost da se radilo o potresu mozga, samim tim što je optuženi bio u mogućnosti da zalazi u sitne detalje, da se sjeća šta je bilo prije, za vrijeme i poslije događaja, kao i mogućnost da je mogao da trči”.

Prema optužnici, Maslovarić i Simonović su pucali i povrijedili četiri mlađa muškarca. Teške povrede zadobili su Miroslav Femić i Aleksandar Marsenić, a lakše Bernard Sujković i Jasmin Piljević.

Suđenje se nastavlja 25. febrauara.

Bonus video: