Tužilaštvo: Bulatović neuvjerljiv za zaštićenog svjedoka

Tužiteljka Vesna Jovićević saopštila je da su u Tužilaštvu tokom izviđaja utvrdili da je bivši oficir JNA nepouzdan svjedok, te da su njegove tvrdnje neuvjerljive...
113 pregleda 11 komentar(a)
Dragić Bulatović
Dragić Bulatović
Ažurirano: 31.10.2014. 10:26h

Više državno tužilaštvo odlučilo je da Bjelopoljca Dragića Bulatovića ne poziva da kao zaštićeni svjedok nudi pomoć u rasvjetljavanju ubistva urednika “Dana” Duška Jovanovića.

Tužiteljka Vesna Jovićević saopštila je da su u Tužilaštvu tokom izviđaja utvrdili da je bivši oficir JNA nepouzdan svjedok, te da su njegove tvrdnje neuvjerljive...

"Ovakav zaključak rezultat je provjere i svestrane analize navoda izjave koju je Dragić Bulatović dao Tužilaštvu o svojim navodnim saznanjima o izvršiocima ubistva Duška Jovanovića, koja su zbog postojanja znatnih protivrječnosti, te odsustva smislenosti i logične cjeline ocijenjena kao neuvjerljiva, što ovo lice čini nepouzdanim da kao potencijalni svjedok pruži vjerodostojna obavještenja od značaja za potpuno rasvjetljavanje ovog krivičnog djela", piše u saopštenju Jovićevićeve.

Bulatović je u svojstvu građanina 14. avgusta ove godine dao Tužilaštvu iskaz o svojim saznanjima o ubistvu bivšeg novinara i urednika “Dana”.

Bivši oficir JNA tvrdio je da je na dan ubistva urednika “Dana” slučajno dobio informaciju da će Jovanović biti ubijen. On je, kako je tvrdio, tu informaciju saznao od žene koja se nalazila u društvu osuđenog Damira Mandića, Vuka Vulevića i nedavno ubijenog Armina Muše Osmanagića.

On je tvrdio da je na dan ubistva, 27. maja 2004. godine, bio u autu sa kasnije usmrćenim inspektorom Slavoljubom Šćekićem, koji je zvao tadašnjeg šefa ANB-a Duška Markovića.

“Krenuli smo u pravcu stare zgrade vlade gdje je trebalo da se pojavi Duško Marković. Međutim, on nije došao. Ispred Vlade su nam rekli da su prenijeli informacije Markoviću i da mogu da idem jer od toga nema ništa", ispričao je Bulatović.

Bonus video: