Boljević: Dodatno obezbjeđenje traženo zbog kašnjenja po Ugovoru o lizingu

Zoja Dudić pokrenula je spor kako bi vratila dio imovine koji je prešao u vlasništvo Hipo Alpe Adria lizinga
179 pregleda 0 komentar(a)
Zorica Đukanović, Zoja Dudić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Zorica Đukanović, Zoja Dudić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 11.07.2014. 20:20h

Jedan od direktora Hipo Alpe Adria banke Nemanja Boljević, koji je bio na čelu Hipo Alpe Adria lizinga u vrijeme potpisivanja Ugovora o hipoteci na kuću porodice Dudić, rekao je da nije bio uključen u dogovaranje uslova pod kojima je potpisan takav ugovor, iako ga je on potpisao.

To je kazao u ponovljenom sporu koji je udovica Dragana Dudića Frica pokrenula kako bi vratila dio imovine koji je prešao u vlasništvo Hipo Alpe Adria lizinga, zbog neplaćenih kredita njenog pokojnog supruga.

"Ne sjećam se da je bilo šta bilo sporno povodom ovog ugovora. Pravna služba pripremi ugovor i ja ga potpišem", rekao je Boljević.

Na pitanje advokatice Zorice Đukanović i Zoje Dudić - da li se uslovi za zaključenje ugovora dogovaraju na nivou direktora ili pravne službe i da li se sjeća da je hipoteka na kuću stavljena naknadno, Boljević je rekao da se uslovi zaključenja ugovora dogovaraju iznad pravne službe, ali da on u tome nije učestvovao.

"Ugovor o hipoteci jeste potpisan poslije Ugovora o lizingu, ali upravo je, koliko ja znam, dodatno obezbjeđenje traženo zbog kašnjenja po Ugovoru o lizingu", rekao je.

Saslušaće se i službenici pravne službe

Sutkinja Ana Perović-Vojinović, odlučila je da na sljedećem ročištu 29. septembra sasluša tadašnje službenike pravne službe u banci Natašu Đelević i Danila Radulovića.

Odlukom Upravnog suda, udovica ubijenog Kotoranina ostala je ranije bez porodične kuće, diskoteke "Maksimus", više poslovnih prostora u centru Kotora i oko 3.000 kvadrata zemlje.

Viši sud je prije nekoliko mjeseci ukinuo prvostepenu presudu Osnovnog suda da se Dudić vrati dio imovine, koja je prešla u vlasništvo Hipo Alpe Adria lizinga na ime neplaćenog kredita od više od sedam miliona eura, koji je podigla firma "Sekondo porto".

Dudićeva je tužila Hipo Alpe Adria lizing tražeći ništavnost ugovora o kupoprodaji nepokretnosti, finansijskom lizingu i hipoteci, navodeći da je banka sporne ugovore zaključivala sa njenim sada pokojnim suprugom bez njenog znanja i saglasnosti, iako je to zajednička imovina stečena u braku.

Nakon ukidnog rješenja Višeg suda, ona je, po njihovom nalogu, proširila tužbu tako što su kao drugotuženi i trećetuženi označeni njena djeca Damjan i Srđana Dudić, a četvrtotuženi bivša firma njenog pokojnog supruga "Sekondo porto".

Bonus video: