Alonso najbrži na prvom, a Hamilton na drugom treningu u Šangaju

Luis Hamilton je u Šangaju ostvario vrijeme od jednog minuta, 38 sekundi i 315 stotinki
0 komentar(a)
Luis Hamilton, Foto: Beta/AP
Luis Hamilton, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 18.04.2014. 09:25h

Fernando Alonso bio je najbrži na današnjem prvom treningu za Veliku nagradu Kine u Šangaju - vozač Ferarija je ostvario vrijeme od minut, 39 sekundi i 783 stotinke po krugu.

Trening u Šangaju gledao je i novi direktor Ferarija Marko Matijaći, koji je zamijenio Stefana Domenikalija, koji je napustio Ferari poslije šest godina zbog loših rezultata na početku sezone.

Drugi je na prvom treningu bio vozač Mercedesa Niko Rozberg sa skoro 0,4 sekunde zaostatka, a treći Danijel Rikardo iz Red Bula sa skoro sekundom zaostatka.

Luis Hamillton iz Mercedesa zauzeo je osmo mjesto sa 1,777 sekundi zaostatka za Alonsom, dok je četvorostruki uzastopni šampion Sebastijan Fetel iz Red Bula bio deveti sa 1,846 sekundi zaostatka.

Hamilton je, međutim, postavio najbrže vrijeme na današnjem drugom treningu, sa vremenom od jednog minuta, 38 sekundi i 315 stotinki.

On je vozio 25 krugova, u odnosu na prvi trening kada je zbog problema sa bolidom vozio devet krugova i zauzeo osmo mjesto.

Drugi je bioAlonso sa 0,141 sekunde zaostatka, a treći Rozberg zaostatkom od 0,411 sekunde. Četvrto i peto mjesto zauzeli su Rikardo i Fetel.

Kimi Raikonen iz Ferarija, koji nije bio u plasmanu na prvom treningu, zauzeo je sedmo mjesto.

Vozači Mercedesa su pobijedili u prve tri trke Formule jedan, Hamilton u dvije, a Rozberg u jednoj, a problem sa motorom Hamiltonovog bolida spriječio ih je da u sve tri trke zauzmu prva dva mjesta.

Trka za Veliku nagradu Kine vozi se u nedjelju od 9 sati po srednjoevropskom vremenu.

Bonus video: