Vuksanović: Inspektor Drobnjak je vrijeđao Radulovića

Nakon jučerašnjeg ročišta, Radulović je kazao “Vijestima” da mu je taj incident namješten
332 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 13.12.2013. 19:38h

Pritvorenik Blažo Vuksanović, kazao je juče u Osnovnom sudu da je inspektor za droge Marko Drobnjak vrijeđao i prijetio njegovom prijatelju džudisti Marku Raduloviću početkom marta, u podgoričkom kafeu “West Pub”.

Radulović je najprije bio optužen da je vrijeđao i udario Drobnjaka, međutim u nedostatku dokaza za fizički napad, na teret mu se stavlja krivično djelo - ugrožavanje sigurnosti.

Vuksanović je pred sutkinjom Jelenom Perović, kazao da je tog dana sa Radulovićem otišao na kafu.

“Vidjeli smo da za jednim stolom sjedi Drobnjak, koji je došao do nas i počeo nešto da gunđa i viče. Nakon toga je otišao, da bi se opet vratio kad smo izlazili napolje”, rekao je Vuksanović.

Dodao je da je Drobnjak u tim trenucima i prijetio Raduloviću. “Rekao je: ’Nećete izaći, čekajte policiju. Vidjećete šta će vam se desiti u MUP-u”, istakao je Vuksanović, kojeg je na suđenje dovela zatvorska policija.

Sutkinja Perović zakazala je sljedeće ročište za 18. decembar i izdala naredbu za prinudno dovođenje drugih svjedoka tog incidenta

Sutkinja Perović zakazala je sljedeće ročište za 18. decembar i izdala naredbu za prinudno dovođenje drugih svjedoka tog incidenta.

Nakon jučerašnjeg ročišta, Radulović je kazao “Vijestima” da mu je taj incident namješten.

“I Drobnjakov kolega Duško Ivanović, koji je tog dana bio sa njim, negirao je da sam mu prijetio i da sam ga udario”, rekao je Radulović.

U optužnici piše da je Radulović u kafiću “West Pub” između ostalog, navodno, kazao Drobnjaku: “Je*aću ti mater, pi*ko, ti si mene htio da ubiješ... Dođi kod mene da me hapsiš...”.

Radulović i njegov prijatelj Aleksandar Spičanović, podnijeli su 15. novembra 2011. krivičnu prijavu protiv Drobnjaka, zbog navodnog pokušaja ubistva tokom akcije hapšenja zbog posjedovanja droge.

Prijavom su obuhvaćeni Miloš Mrdak i Srđan Babović, službenici policije.

O akciji hapšenja od 9. novembra 2009. godine, zbog koje su Radulović i Spičanović podnijeli prijavu protiv trojice inspektora, zvaničan stav policije znatno je drugačiji - pucano je u zasjedi, a potom je droga nađena u Spičanovićevom automobilu.

U novembru 2012. Spičanović je osuđen na godinu i po zatvora zbog krivičnog djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, a Radulović na sedam mjeseci zatvora zbog krivičnog djela pomoć učiniocu nakon izvršenog krivičnog djela.

Bonus video: